Hem » Nyck de Vreis kör för nytt F1 stall i Brasilien GP?

Nyck de Vreis kör för nytt F1 stall i Brasilien GP?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-06

Kommer Nyck de Vreis att göra ett framträdande i Sao Paulo Grand Prix 2022? Nederländaren som är klar för AlphaTauri nästa säsong har blivit något av en allas bästa kompis i depån. Efter ett succéartat inhopp på Monza gick han från bortglömd till namnet på allas läppar. Nu kan holländaren göra debut på Interlagos i Brasilien i något som innebär att ett framträdande i ett fjärde F1 stall.

Hämta bonus från Betway

Kör för fjärde F1 stall efter många FP1?

Nyck de Vreis tillhör Mercedes F1 stall där han tjänstgör som reservförare. Därutöver har han tävlat i Formula E tillsammans med Stoffel Vandoorne som är klar för Aston Martin som reservförare nästa år.

Trots att de Vreis har varit upptagen med Formel E och reservrollen hos Mercedes i år har han hunnit pröva totalt tre olika F1 bilar.

Skälet till att den tidigare F2 och Formel E mästaren har fått köra så varierande material är delvis sjukfrånvaro hos ordinarie förare som när han steg in för Albon i Italien. De Vreis hade kört Williams tidigare i FP1 i Spanien så han var familiär med bilen. I Monza körde han dessutom Lawrence Strolls Red Bull kopia under det första träningspasset och samma sak med Mercedes i Frankrike samt Mexiko.

Hämta Bethard bonus

Nu kan ytterligare ett stall få ta del av de Vreis tjänster. Det skulle innebära en fjärde F1 bil under en och samma säsong och det kan bli tal om att kvala in den till Brasilien Grand Prix.

de Vreis ersätter Lando Norris i Brasilien?

Den brittiska supertalangen Lando Norris lös med sin frånvaro under presskonferenserna. Anledningen var att han har råkat ut för magsjuka och det öppnar dörren för de Vreis.

Man hade ju kunnat hoppas att Oscar Piastri skulle få chansen att agera reservförare, McLaren hade trots allt en överenskommelse med Alpine om det. Men händelseutvecklingen har gjort en sådan möjlighet otänkbar.

Istället får Seidl och de oranga stallet vända sig till sin motorleverantör Mercedes. De har fått tillstånd att använda sig av de Vreis tjänster för att ersätta Lando Norris i helgen.

Detta givet att britten inte återhämtar sig.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

McLaren har förberett för de Vreis genom att ha honom på besök i garaget under torsdagen. De testade ut ett säte för honom så att han ska kunna sitta bekvämt om han måste ta Landos plats under den kommande F1 sprint helgen.

Därmed är han bättre förberedd än vad han var när han med otroligt kort varsel kallades in för att ersätta Alex Albon i Monza. På tal om Albon så ger han plats åt Sargent i FP2 för att förbereda amerikanen inför nästa år och bidra till hans superlicens.

Dålig timing för McLaren

Timingen för Norris matförgiftning kunde inte vara sämre. Britterna går en hård kamp mot franska Alpine i kampen om fjärdeplatsen i Formel 1 VM.

I och med att det är sprint race på Interlagos så finns det en möjlighet att köra hem extra poäng. Även om Alpine har greppte så lever ändå chansen för McLaren, men med de Vreis i bilen istället för Norris försämras oddsen.

Zak Brown får nog hoppas att Norris återhämtar sig snabbt, även om det är osannolikt att han skulle prestera på topp dagen efter ett flertal härliga snack med toalettstolen.