Hem » Gasly kör för Alpine 2023 och de Vreis till AlphaTauri
Gasly-i-Alphatauri

Gasly kör för Alpine 2023 och de Vreis till AlphaTauri

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Nu är det officiellt. Spekulationerna som har hållit i sig länge har äntligen bekräftats. Gasly kör för Alpine 2023 och han ersätts av de Vreis i AlphaTauri. Det offentliggjordes inför lördagen och den tredje fria träningen i Japan.

Gasly kör för Alpine 2023

Att Pierre Gasly har haft som ambition att lämna AlphaTauri och gå vidare i sin karriär är naturligt. Efter att han debuterade i Formel 1 i Toro Rosso 2017 har hans prestationer varit upp och ner.

Inledningsvis var han riktigt giftig och fransmannens prestationer imponerade på Red Bulls ledning. Gasly gjorde så bra ifrån sig att han fick chansen att ta över Ricciardos styrning som Max Verstappens stallkamrat 2019.

Det blev ingen lyckad sejour. Red Bull sparkade honom och skickade tillbaka fransmannen till Toro Rosso. Istället fick Albon köra i Red Bulls andra bil.

Gasly var stark när han kom tillbaka till AlphaTauri. Han har vuxit som förare och ledare och verkligen visat styrka.

Dessutom har Gasly vunnit ett race. Han stod högst upp på pallen i Italien Grand Prix 2020 efter ett turbulent race. Men även om han har vunnit ett race i Red Bulls systerstall så är det ingen plats att vara om man vill bli Formel-1 världsmästare.

Därmed är det ett naturligt steg för Pierre att gå vidare. När Fernando Alonso och Piastri valde bort det Alpine tidigare i år vändes deras uppmärksamhet mot Gasly.

Initialt var det inte många som trodde att de skulle välja AlphaTauri-föraren. Skälet var att Esteban Ocon och Pierre Gasly inte har någon bra relation.

Faktum är att Ocon själv sa att han skulle föredra att ha Mick Schumacher bredvid sig Alpine för Formel 1 säsongen 2023.

Ledningen i det franska stallet lyssnade uppenbarligen inte på Ocons önskemål. Nu är det nämligen officiellt.

Pierre Gasly kör för Alpine 2023. Det innebär en helt fransk föraruppställning där det kan komma att fäktas vilt internt.

AlphaTauri plockar in de Vreis

När Pierre Gasly kör för Alpine 2023 öppnas en styrning i AlphaTauri. Tidigare har japanen Tsunoda skrivit på ett kontrakt inför nästa säsong.

Nu står det klart att det blir de Vreis som efter sin F1 debut på Monza tidigare i år för Williams kommer att köra för Franz Tost. Det blir en ny utmaning för Tsunoda.

Rimligtvis kommer vi förvänta oss att Yuki ska leda stallet framåt. Det återstår att se om han lyckas med det eller om hans nya holländska stallkamrat kommer att ta ledarrollen i AlphaTauri.

Källa: AlphaTauri

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese