Hem » Sargeant kör FP2 för Williams i Brasilien Grand Prix
AI-genererad illustration av Sargeant i FP2

Sargeant kör FP2 för Williams i Brasilien Grand Prix

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-01-06

Williams F1 stall har offentliggjort att deras, givet att går enligt planen, amerikanska F1 förare säsongen 2023 kommer att köra i FP2 på Interlagos. Inför Brasilien Grand Prix 2022 är det inga test- eller reservförare som har annonserats för att köra i det första fria träningspasset. Eftersom det är F1 sprint race i helgen är tiden i det första träningspasset värdefull, men det stoppar inte Sargeant från att få mer tid i en Formel 1 bil i helgen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Ett dött träningspass på lördagen

När det är sprinthelg i Formel 1 är det andra träningspasset något intressant. Det är en poäng som Günther Steiner lyfte fram i Haas egen artikel som förbereder fansen för tävlingshelgen i Sao Paulo.

Steiner gick så långt som att säga att han vill ändra utformningen av tävlingshelgerna med sprintformat för att göra lördagmorgonen mer intressant. Över lag är han visserligen positiv, men det finns alltid rum för förbättringar.

Att köra en tredjedels lång racesträcka kostar dessutom pengar – en aspekt som är viktig att vara medveten om. F1 tjänar extra pengar på underhållningen, men stallen måste få sin del. Inte minst i en tid då Helmut Marko tror att 6 F1 stall kan komma att missa budgettaket i år.

Dötiden som erbjuds mellan fredagens kval och lördagens sprint ska användas för att förbereda nästa års amerikanska F1 förare.

Sargeant kör FP2 på Interlagos

Vanligtvis är det inte någon test- eller reservförare som kör träningspass under helger där det ska tävlas i sprintformat. Men Williams F1 team har valt att göra ett undantag.

De ligger hopplöst sist i årets Formel 1 ställning och kan lika gärna flytta fokus mot nästa år. Genom att ge F2 föraren Logan Sargeant, ersättaren till Latifi , mer tid bakom ratten är ett strålande exempel på hur de rustar för nästa år.

Under onsdagseftermiddagen annonserade stallet att så blir fallet. Därmed får Sargeant göra sitt tredje framträdande i ett träningspass.

Amerikanen tar över Albons bil och han hoppas kunna använda tiden till att bygga värdefull erfarenhet och bidra till stallets framfart. Den här gången ställs Sargeant inför ett extra test.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Bilen är nämligen i parc ferme eftersom hans framträdande sker efter fredagens kval. Det innebär att inga inställningar får ändras på bilen vilket kan bli en ny erfarenhet.

Stallet har varit tillfreds med hur deras kommande förare har tagit sig an rollen under de tidigare träningspassen. Därmed har de högt förtroende för att Logan Sargeant kommer att göra bra ifrån sig även den kommande helgen.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese