Hem » Red Bulls Raceingenjör avslöjar Verstappens svaghet

Red Bulls Raceingenjör avslöjar Verstappens svaghet

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-06

I helgen är det dags för Brasilien Grand Prix på Interlagos i Sao Paulo. Red Bull har säkrat båda världsmästartitlarna men för den sakens skull kan stallet inte hitta förbättringar. Nu har Verstappens svaghet avslöjats av Formel 1 stallets före detta raceingenjör Guillaume Rocquelin.

Ingen ro för nederländska världsmästaren

Max Verstappen har varit väldigt dominant på racingbanan säsongen 2022. Nederländaren säkrade världsmästartiteln redan i Japans Grand Prix och försvarade därmed sin titel från fjolårets intensiva batalj med Mercedes Lewis Hamitlon.

Trots det har Verstappen inte haft det lugnt och skönt. Brittiska SkySports anklagade honom för att ha stulit titeln förra året.

Det resulterade i att Red Bull bojkotade mediabolaget under tävlingshelgen i Mexiko. För att åtgärda situationen var Sky tvungna att skicka högt uppsatta personer till Red Bulls fabrik i Milton Keynes.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

I Brasilien ska stridsyxan vara begravd och Horner & co kommer att tala med Sky igen efter sin markering. Men det innebär inte att allt är lugnt kring Verstappen.

Verstapps svaghet avslöjad av erfaren ingenjör

Guillaume Rocquelin är ett välkänt namn i F1 depån. Fransmannen har arbetat inom Red Bulls organisation sedan 2008 då han var raceingenjör för Coulthard.

Sedan dess har han arbetat med flera förare i stallet och avancerat karriären till att bli Head of Race Engineering. I samband med Australiens Grand Prix gjorde han sitt sista framträdande vid depådesken innan han tog sig an en roll inom junior programmet.

Under ett framträdande i en intervju med Les Fous du Volant i franska Eurosport diskuterade fransmannen de två världsmästarna Max Verstappen samt Sebastian Vettel.

Rocquelin har en unik insikt i de två F1 förarnas karaktärer, körstilar och egenskaper tack vare sin långa vistelse inom Red Bulls organisation.

Versappens svaghet – det tekniska

Fransmannen jämför Max Verstappen när han anlände till Red Bull med hur Sebastian Vettel var när han kom upp till stallet från Toro Rosso. Enligt den före detta chefen över race ingenjörsavdelningen hos Red Bull Racing är Verstappen inte lika duktig från ett tekniskt perspektiv som många andra förare.

Holländaren är något mer bossig och han har ett enormt självförtroende. Han är väldigt direkt enligt Rocquelin men det finns fortfarande mycket utrymme för förbättring i den aspekten.

Guillaume Rocquelin fortsätter genom att påpeka att Max är en ledare, inte minst genom sina resultat. Men han anser att den regerande världsmästaren kan bli bättre på bidra till att utveckla F1 bilen.

Vettel var mer komplett

I samma intervju pratar Rocquelin om hur Sebastin Vettel var när han kom in i Red Bull. Enligt den före detta raceingenjören var tysken en mer komplett förare än vad den nuvarande Red Bullstjärnan är.

Fransmannen tillskriver det till att Vettel hade gått i Schumachers skola. Sebastian var alltid väldigt intresserad av vad ingenjörerna hade att säga och han tog mycket anteckningar. Tysken noterade svaren på de många frågorna som han ställde.

Med det i åtanke var det inte konstigt att Sebastian kröntes till världsmästare fyra gånger under sin tid i Red Bull.

Troligtvis kommer han inte att vinna fler tävlingar i sin karriär. Bethards odds på Vettel att vinna är 500 gånger pengarna, samma sak hos Betway.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese