Hem » Lämnar Mick Schumacher Haas för Mercedes?

Lämnar Mick Schumacher Haas för Mercedes?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-11-12

Günther Steiner har sagt att Haas bara är detaljer från att kunna offentliggöra sin föraruppställning inför den kommande säsongen. Händelseutvecklingen i andra stall där Aston Martin har värvat Vandoorne indikerar att Kevin Magnussen kommer att få en ny stallkamrat. Så vad händer med den nuvarande tyska föraren? Enligt tysk media lämnar Mick Schumacher Haas för Mercedes. Där finns en plats ledig som reservförare.

Lämnar Mick Schumacher Haas?

Mick Schumacher kom in i Formel 1 med höga förväntningar. Hans namn bar en given tyngd i depån och Ferrarijunioren hade vunnit F2 året före sin debut.

Den första säsongen såg Schumacher bra ut, inte minst i förhållande till sin stallkamrat. Ryssen Matzepin gjorde sig mest känd som Mazespin och det visade sig att han inte var någon bra måttstock.

När Kevin Magnussen anslöt till Haas F1 stall blev det annat ljud i skällan. Mick har inte tagit i närheten av lika många poäng som dansken.

En annan aspekt som ofta lyfts fram är att Michaels son ofta kraschar, något som är kostsamt. Lämnar Mick Schumacher Haas kan det helt klart ha varit en avgörande faktor.

Nu förekommer rykten i tysk media som uppger att Mick jobbar på en plan B.

Lämnar Mick Schumacher Haas – mycket talar för det

Spekulationerna har vuxit sig allt starkare om att en tysk ersätter en annan i Haas nästa år. Aston Martin har anlitat två nya reservförare och Nico Hülkenberg ser därför ut att söka nya utmaningar.

Han kan erbjuda Haas stabilitet och pålitlighet, två ord som inte är särskilt starkt kopplade till Magnussens nuvarande stallkollega. Givet hur det amerikanska stallets konkurrenskraft tenderar att utveckla sig behöver de en F1 förare som tar poängen när de bjuds.

Därför har Hülkenberg troligtvis en starkare hand än sin landsman i kampen om den sista ordinarie platsen på startgridden. Därför lämnar Mick Schumacher Haas med hög sannolikhet och tvingas söka sig till nya utmaningar.

Mercedes behöver reservförare

Ryktet om att Schumacher kommer att lämna Haas är inte nytt. Redan i samband med att Piastri-härvan pågick sade Esteban Ocon att han föredrar Mick framför Gasly som stallkamrat.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Nu är platserna i F1 för nästa år redan ockuperade och därför får den nuvarande Haasföraren se sig om efter andra lösningar. En möjlighet kan vara att återvända till Ferrari som reservförare på heltid.

Vid sidan av sina åtaganden i Haas är Mick Schumacher redan reserv till Carlos Sainz Jr och Charels Leclerc. Det är ett uppdrag som han delar med The Italian Jesus – Antonio Giovinazzi.

Men tysk media uppger att Mick kan vara aktuell för Mercedes nästa år.

Efter att de Vreis, som kan komma att köra för McLaren i Brasilien, gjorde succé på Monza värvades han av AlphaTauri. Sedan signerade Vandoorne, Mercedes andra reservförare ett avtal med Aston Martin.

Den lediga platsen som reservförare har därför ryktats gå till Daniel Ricciardo som är kontraktslös efter årets säsong. Men nu sägs Mick Schumacher vara av intresse för tyskarna.

Hans namn kan helt klart vara av intresse, inte minst i Tyskland. Dessutom har Mick Schumacher en stark sponsor i 1&1, något som kan vara av intresse för Mercedes.

Problem för Mercedes sponsor

Mercedes har visserligen gott om pengar och når upp till rådande budgettak i F1. Men sponsorn FTX har otroligt stora finansiella problem.

Kryptobörsens namn syns inte på bilen i helgen. Situationen indikerar dock att det kan finnas utrymme för en ny annonsör på bilen nästa år.

Faktum är att FTX sida på mercedesamgf1.com är borttagen.

Bild från Mercedes hemsida som visar att FTX inte längre är en sponsor
Mercedes droppar FTX?

I så fall kan den fyllas av 1&1 ifall Mick Schumacher lämnar Haas och blir reservförare hos den tyska konstruktören.

Hämta din bonus hos Bethard