Hem » Formel E mästare klar för Aston Martin – Återförenas med Fernando Alonso

Formel E mästare klar för Aston Martin – Återförenas med Fernando Alonso

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-01-06

Ett av de mest spännande projekten i Formel 1 är Lawrence Strolls satsning. Den kanadensiska miljardären tog över Force India med en tydlig ambition – att skapa en vinnande organisation. Sedan dess har stallet förstärkts både med investeringar i en ny fabrik och i personalen. Idag offentliggjordes det att en Formel E mästare är klar för Aston Martin. Det kan ses som ett tecken på vad som är på väg att hända i Haas där Steiner säger att bara detaljer kvarstår i förarvalet.

Formel E mästare klar för Aston Martin

Aston Martin har släppt ett pressmeddelande rörande sin föraruppställning inför säsongen 2023. Sedan tidigare står det klart att det är den dubbla världsmästaren i Formel 1, Fernando Alonso, som ackompanjerar Lance Stroll.

Tidigare har det offentliggjorts att den regerande F2 mästaren, brasilianska Drugovich kommer att agera reservförare för Strolls satsning. Nu förstärks organisationen ytterligare i och med att årets Formel E mästare är klar för Aston Martin.

Det är belgaren Stoffel Vandoorne som har skrivit på en överenskommelse. Årets Formel E mästare kommer därmed att återigen bli kollega med Alonso.

De två körde tillsammans i McLaren och därmed har Aston Martin rekryterat en välmeriterad racingförare till sitt stall. Vandoorne har kört 41 Grand Prix i F1. Framträdandena genomfördes säsongerna 2016 till och med 2018.

I år har belgaren varit reservförare i Mercedes, en uppgift som har delats med Nyck de Vreis som ska köra för AlphaTauri nästa år. Därmed står Mercedes utan reservförare – vilket öppnar möjligheter.

Vandoorne till Aston Martin – Öppet mål för Ricciardo?

Sedan det offentliggjordes att Daniel Ricciardo ska lämna McLaren efter säsongen har ryktena kring hans framtid varit många. Australiensaren har öppet sagt att han inte kommer att vara en tävlingsförare i Formel 1 säsongen 2023.

Men han vill hålla sig kvar i depån på ett eller annat sätt och önskar återvända 2024. Därmed verkar en roll som reservförare vara det mest troliga.

I och med att båda Mercedes reservförare har lämnat stallet känns det som öppet mål för Ricciardo att assistera Hamilton och George Russell nästa år. Det skulle innebära att Toto Wolff kan rekrytera en väldigt rutinerad förare för att hjälpa dem att få ordning på bilen.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Samtidigt ges Ricciardo chansen att pröva en av de – troligtvis – mest konkurrenskraftiga bilarna på startfältet. Det är bara spekulationer just nu – men i och med att årets Formel E mästare blir reservförare i Aston Martin finns det rimlighet i tankebanan.

Ricciardo har dessutom välkomnats till Silverpilarna av den yngre av de två britterna och Wolff sågs bära kläder från Ricciardo i offentligheten.

Formel E mästare klar för Aston Martin – Hülkenberg ut?

Med tanke på att Stoffel Vandoorne är klar för Aston Martin och att F2 mästaren Drugovich tidigare har annonseras undrar man så klart vad som händer med Hülkenberg. Tysken innehar för närvarande rollen som reservförare i Strolls stall och han ersatte Vettel i de två första racen den här säsongen.

De två nya rekryterna fyller samma funktion som Hülkenberg. Därmed bör den erfarna tysken rimligtvis vara på väg ut från organisationen.

Låt oss spekulera – visst känns det som att Haas står redo med öppna armar? Ricciardos före detta stallkamrat har varit det mest omtalade namnet i ryktesspridningen kring vem som eventuellt ersätter Schumacher.

Händelseutvecklingen i Aston Martin i kombination med att Mick Schumacher fortsätter att ha det svårt med poängskördandet tyder väl ändå på att en tysk ersätter en annan nästa år i Haas? Det innebär att Steiner och Gene Haas värdesätter någorlunda giftig talang med pålitlighet.

Skulle Hülkenberg och Magnussen bli stallkamrater nästa år kommer vi att få se en bra show. De två har haft lite duster, både på banan och i media zonen.

Återstår att se vad ringarna på vattnet blir när det står klart att de Aston Martin har rekryterat den regerande Formel E mästaren som reservförare.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese