Hem » Resultat från kvalet till Abu Dhabi GP 2023
F1 bil redo för start i Abu Dhabi GP - AI genererad

Resultat från kvalet till Abu Dhabi GP 2023

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-28

Igår kördes kvalet inför Abu Dhabi Grand Prix 2023. Startordningen inför dagens Grand Prix fastställdes och en redig skräll inträffade. Nedan finner du resultatet från kvalet och startordningen inför det sista racet på årets F1 schema.

Preliminär startordning inför Abu Dhabi GP 2023

FIA har inte bekräftat att inga förändringar så som bestraffningar kommer att påverka startordningen i racet. Nedan hittar du det preliminära resultatet med startplats för varje F1 förare.

 1. Max Verstappen – Oracle Red Bull Racing
 2. Charles Leclerc – Scuderia Ferrari
 3. George Russell – Mercedes-AMG Petronas F1 Team
 4. Oscar Piastri – McLaren F1 Team
 5. Lando Norris – McLaren F1 Team
 6. Yuki Tsunoda – Scuderia AlphaTauri
 7. Fernando Alonso – Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team
 8. Nico Hulkenberg – MoneyGram Haas F1 Team
 9. Sergio Perez – Oracle Red Bull Racing
 10. Pierre Gasly – BWT Alpine F1 Team
 11. Lewis Hamilton – Mercedes-AMG Petronas F1 Team
 12. Esteban Ocon – BWT Alpine F1 Team
 13. Lance Stroll – Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team
 14. Alexander Albon – Williams Racing
 15. Daniel Ricciardo – Scuderia AlphaTauri
 16. Carlos Sainz – Scuderia Ferrari
 17. Kevin Magnussen – MoneyGram Haas F1 Team
 18. Valtteri Bottas – Alfa Romeo F1 Team Stake
 19. Zhou Guanyu – Alfa Romeo F1 Team Stake
 20. Logan Sargeant – Williams Racing

Sainz kvalade dåligt

Max Verstappen kvalade snabbare än Charles Leclerc i årets sista Formel 1 kval. Bakom dem delar George Russell startled med Oscar Piastri och det ger förutsättningar för en spännande start.

Lando Norris och Yuki Tsunoda delar det tredje startledet. Japanen Tsunoda visade därmed fin form och hans prestation indikerar att AlphaTauri har hittat rätt väg med utvecklingen av bilen vilket lovar gott inför nästa år med de nya namnet.

Även i det fjärde startledet står en förare som vanligtvis inte befinner sig på poängplats – i alla fall inte efter målflagg. Nico Hülenberg var åttonde snabbast och han står uppställd sida vid sida med Alonso.

Topp tio fullbordas av Sergio Perez, som fick sin snabbaste tid struken på grund av att han inte höll sig inom banmarkeringen, och fransmannen Gasly.

Gasly har därmed ett något bättre utgångsläge än stallkamraten Ocon som står på tolfte rutan när de två gör upp i striden om att bli intern mästare. Lewis Hamilton missade förvånande nog Q3 och han startar elva.

Men, trots brittens överraskande uttåg, så har Mercedes ett bättre utgångsläge än Ferrari i kampen om andraplatsen i Formel 1 VM. Det beror på att Sainz hade något av ett fiasko i kvalet till Abu Dhabi GP 2023.

Carlos Sainz tog sig inte ens ur Q1. Han kvalade 16:e snabbast och kommer behöva köra upp sig genom fältet för att rädda poäng.

Visserligen bör han kunna ta sig upp till 10:e, men för de riktiga poängen krävs en 6:e plats eller bättre. Nedan finner du oddsen för topp-3 respektive topp-6 placeringar i loppet.

Odds på topp-3 & topp-6 från Bethard inför Abu Dhabi Grand Prix

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Vad väntar nu?

Abu Dhabi Grand Prix startar klockan 14:00 och du kan se det antingen på ViaPlay eller F1-TV. Den svenska TV-sändningen startar en timme före racet med upp-snack och analyser från ViaPlays experter.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese