Hem » F1 Betting 2024: Guide till Odds på Formel 1

F1 Betting 2024: Guide till Odds på Formel 1

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-01-06

F1 betting lämpar sig perfekt för dig som har ett stort intresse för motorsport och vill mäta din kunskap mot spelbolagen. Vadslagning på Formel 1 har ökat i popularitet i takt med att intresset för sporten växer. Därför har oddssättarna utökat antalet spelmarknader och bookmakers erbjuder höga odds för att attrahera kunderna. Till och med F1 själva listar spelbolagens odds inför racen på sin hemsida vilket indikerar hur nära sambandet mellan motorsport och hasardspel faktiskt är.

Som spelare är det viktigt att vara väl insatt i hur F1 betting fungerar innan du spelar på odds. Därför har F1 Sverige sammanställt en komplett guide om odds och vadslagning på Formel 1 som hjälper dig som vill spela på motorsport.

I den här artikeln går vi igenom:

 • Populära spelmarknader för F1 betting
 • Hur du hittar höga odds på Formel 1
 • Vad som är viktigt att tänka på när du spelar om pengar på F1 odds
 • Tips på saker att leta efter när du försöker hitta en edge mot oddsmarknaden
 • Spelbolag som erbjuder de höga odds på F1 betting
 • Hur ska du ställa dig till Formel 1 speltips?
 • Hur du beräknar odds för F1 betting

Bästa spelbolagen för F1 betting 2024

Vilka är de bästa spelbolagen för F1 betting? Frågan är berättigad.

Svaret beror på dig som spelare och dina personliga preferenser. Du måste nämligen välja vilka egenskaper du tycker att en bra vadslagningsfirma ska ha. Spelbolagen online använder olika knep för att locka nya kunder och det är här du kan skilja agnarna från vetet.

Nedan hittar du en lista med exempel på de bästa spelbolagen för F1 betting.

F1 Sveriges lista med de bästa spelbolagen för F1 betting 2024

Du har troligtvis hört reklam för mängder av olika spelbolag som marknadsför sig via TV, Radio och andra kanaler. Generellt sett är de ganska lika. Nedan listas några av de bästa spelbolagen för F1 betting.

Spelbolag

Erbjudande

Hämta Bonus

Bethard

100% extra upp till 1000 kr

Unibet

Riskfritt spel värt 100 kr

BetWay

Vad gömmer sig hos Betway?

Fastbet

100% extra upp till 1000 kr

Höga odds på Formel 1

En aspekt som är viktig när du spelar på F1 är att det spelbolag du väljer har konkurrenskraftiga höga odds. Underhållningsvärdet blir nämligen bättre när du spelar hittar du väljer en bookmaker där oddsen är högre.

Det medför att utbetalningen blir högre de gånger du har rätt i din Formel 1 betting och därmed får du mer valuta för pengarna.

I det långa loppet är gör de små variationerna i odds mellan spelbolagen en stor skillnad i ditt eget resultat. Vi kommer återkomma till hur du hittar spelbolag med höga odds på F1 senare.

Bra och tillmötesgående kundsupport

Att vara konsument online kan vara utmanande. Ibland uppstår tekniska fel eller frågor och då är kundsupporten viktig. För dig som vill hitta ett bra spelbolag med höga odds på Formel 1 kan det vara bra att välja en aktör med kundtjänst som är öppen dygnet runt.

Välkomstbonus för odds på Formel 1

Det finns mängder av spelbolag med svensk spellicens som har rätt att erbjuda vadslagning i Sverige. För att locka nya kunder erbjuder de ofta en välkomstbonus.

Många spelare tycker att just bonusen är en viktig del i jakten på det bästa spelbolaget för oddsbetting på Formel 1.

Om du vill pröva spelutbudet och andra aspekter av en aktör som erbjuder F1 betting kan du använda välkomsterbjudandena.

Tänk på att läsa reglerna och villkoren när du öppnar nya konton och aktiverar bonusarna.

Betalningsmöjligheter och jakten på bra spelbolag

Ytterligare en faktor som kan få en sportsbook online att sticka ut är betalningslösningarna. Ta dig därför tid att kolla så att din betalningslösning erbjuds av spelbolaget du vill testa. Kontrollera även insättnings- och uttagsgränserna.

Spelmarknader för F1 betting

Nu när du vet vilka spelbolag som är bäst för F1 betting är det dags att gå vidare i vår guide till vadslagning på Formel 1. Det har blivit dags att titta närmare på olika spelmarknader där vadslagningsfirmorna erbjuder odds på Formel 1.

Genom att vara bekant med vilka olika spelformer som finns att tillgå kan du ibland hitta skillnader i två olika marknader där du spelar på samma utfall. Exempelvis händer det ibland att oddset på att en monegask vinner är högre än det som erbjuds på att Charles Leclerc vinner. Detta trots att han är den enda monegasken i startfältet.

Därmed kan du genom att ha stenkoll på olika spelformer hitta små variationer som kan göra stor skillnad i det långa loppet.

Nedan finns en lista med många spelmarknader som erbjuds för F1 betting.

 • Vinnare
 • Vinnande bil
 • Topp 3
 • Topp 3 – Båda bilarna
 • Topp 6
 • Topp 6 – Båda bilarna
 • Poängplacering
 • Poängplacering – Båda bilarna
 • Förare mot förare – H2H
 • Att bli / inte att bli klassificerad
 • Första förare att bryta racet
 • Snabbast varvtid
 • Hat-trick (Snabbast varv, kval och vinna racet)
 • Gruppbetting
 • Vinnare utan förare/stall x
 • Snabbast depåstopp
 • Säkerhetsbil – Ja/Nej
 • Virtuell säkerhetsbil – Ja/Nej
 • Snabbast kvaltid
 • Antal ledare i racet
 • Vinstmarginal

Tips innan du spelar på Formel 1

Vad ska man tänka på när man bettar på Formel 1? Sporten är ganska knepig och väldigt mycket kan inträffa i ett race.

De oväntade händelserna kan vara både din bästa vän som spelare, eller din värsta fiende.

Men slumpen till trots så ligger det något i vad den gamla reklamen från Svenska Spels produkt Oddset sa – ”Den som vet mest, vinner mest”.

Med det i åtanke ska vi ge några tips för dig som vill komma igång med F1 betting.

Försök att vara rationell i din F1 betting

Formel 1 är en rolig sport och de flesta av oss har en eller ett fåtal favoritförare alternativt en svaghet för ett Formel 1 stall. Det är just känslan av att ha något att heja på och känna en samhörighet som gör idrott så roligt.

Men när du håller på med vadslagning måste du lägga känslorna åt sidan. Släpp istället fram ditt rationella jag och fundera på vad du tror kommer att hända – inte vad du önskar ska hända.

Håll koll på vädret

Slumpfaktorn är stor i F1. Den kommer i många olika varianter, både i form av saker som förare och stall kan kontrollera och saker som är bortom mänsklig kontroll.

 • Bilar kollidera eller krascha
 • Förare kan bli påkörda
 • Stallen kan ta strategiska felbeslut
 • En mekaniker misslyckas att sätta på ett däck
 • Motorn går sönder
 • Förare sladdar och snurrar runt

Listan med saker som kan inträffa är lång och kan göras längre.

Men vädret är en faktor som stallen och förarna inte kan kontrollera. När vädergudarna är på dåligt humör och det regnar kan otroliga saker hända i Formel 1.

Därför är det viktigt att du har koll på väderleksrapporten och det är därför vi alltid nämner något om väderförhållandena i F1 Sveriges inför rapporter.

Men tänk på att väder är mer än bara regn, sol och uppehåll. Även temperaturer är avgörande, inte minst för däcksstrategier.

Läs på och var insatt

F1 betting kräver att du har läst på och är insatt, alternativt att du är en matematisk statistiker. Spelbolagen och oddsmarknaden besitter mängder av information och därför måste du vara påläst för att ta bra spelbeslut.

Men ett bra spel handlar inte om att säga att du tror att en förare vinner racet eller att en bil kommer att krascha först.

Förstå att F1 betting är ett sannolikhetsspel

Odds handlar om sannolikheter. Därför ska du ställa dig frågan, hur många gånger tror jag att det här inträffar om racet körs 100 gånger. Det är där tjusningen i F1 betting ligger.

 • Sannolikheten beräknas genom följande formel:
  • 1 / Decimalodds = Sannolikhet för utfall

Det är detta som är spelbolagens sannolikhet, plus deras marginal, för att utfallet inträffar.

Exempel på F1 odds

Du hittar ett F1 odds på att Max Verstappen vinner det kommande racet. Spelbolaget erbjuder 1.9 – vilken sannolikhet är det? Låt oss använda formeln ovan.

 • Sannolikhet att Max vinner: 1 / 1.9 = 52,6%

Vill du istället konvertera din egen sannolikhet vänder du på ekvationen.

 • Odds som motsvarar sannolikhet: 1 / sannolikhet = Decimalodds
  • 1 / 0.526 = 1,90

På lång sikt är det viktigt att spela med den inställningen. Därför är det viktigt att jämföra spelbolag och välja den aktören som har högst odds att erbjuda.

Så hittar du höga F1 odds

Visserligen vill många leta upp den bästa välkomstbonusen, men oddsen är viktigare.

Som tidigare nämnt gör det stor skillnad i hur mycket nöje du får ut av vadslagning som underhållningsform i det långa loppet. Skälet är att oddset representerar sannolikheten för det utfall du spelar på.

Så, hur gör du för att hitta spelbolag med höga F1 odds innan du lägger ett bet?

Jämför spelbolagens Formel 1 odds

Att jämföra odds är det bästa sättet att hitta höga F1 odds för roligare betting. Visserligen är det lite tidskrävande, men det finns två stora fördelar med att leta upp det högsta erbjudandet.

 1. Det kan motverka impulsspel eftersom det adderar ett moment
 2. F1 oddset ytterst avgörande för hållbart och roligt spelande – inte minst på lång sikt

För att ställa spelbolagen mot varandra kan du använda två olika metoder. Antingen öppnar du varje hemsida och jämför oddsen som erbjuds. Alternativt kan du använda dig av en oddsjämförelsetjänst.

Det finns nämligen företag som specialiserar sig på att hjälpa bettare att hitta det högsta oddset. De erbjuder ofta en tabell eller liknande där du kan överblicka mängder av spelbolag på samma gång.

Exempel på dessa är Betbrain eller Oddschecker.

Dessa listar dock många utländska spelbolag. Därför bör du kontrollera så att de spelbolag som de framhåller med högst odds har en svensk spellicens – det stärker ditt konsumentskydd.

Att tänka på vid F1 betting om pengar

Att hålla på med F1 betting ska vara roligt. Vadslagning är en uppskattad underhållningsform som ungefär var tionde svensk ägnar sig åt enligt kvalitetsindex som har genomfört en rapport på uppdrag av SPER.

När du spelar om pengar finns det några saker att tänka på. Formel 1 är en rolig sport som den är, men ett bett kan göra racen mer underhållande enligt vissa spelare.

Försök dock att säkerställa att du inte låter ditt intresse för att spela på sporten övergå ditt intresse för sporten i sig. Enligt Psykologiskt vetande utlöser vinster en signal till belöningssystemet i hjärnan. Du riskerar då att vilja hamna i samma situation igen och kan bygga upp ett problematiskt förhållningssätt till spelandet.

Därför är det viktigt att sträva efter att vara medveten om ditt förhållningssätt till betting på Formel 1. Kom ihåg att inte spela för mer pengar än vad du kan förlora.

Odds och vadslagning på F1 ska vara roligt och underhållande, inte en källa till problem.

Summering: Guide till odds för F1 betting

Det finns en uppsjö av olika spelmarknader för dig som är intresserad av F1 betting. Du kan spela på likväl träningspass, kval, race och säsongshändelser. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din vadslagning är det viktigt att jämföra spelbolag och välja det högsta oddset. Du kan antingen välja ut ett antal spelbolag som du ställer mot varandra manuellt eller så kan du använda en jämförelsetjänst.

Komihåg att sätta känslorna åt sidan när du lägger ett bet på Formel 1. Gör en analys och tillskriv utfallet en sannolikhet. Om oddset som erbjuds från spelbolaget är högre än det som du själv har kommit fram till är du något på spåren.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese