Hem » Williams Behåller Sargeant 2024: Nytt Kontrakt
En Williams bil som sladdar - AI-genererad

Williams Behåller Sargeant 2024: Nytt Kontrakt

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-02

Williams F1 stall annonserade att de väljer att behålla Logan Sargeant 2024. Nyheten var väntad och det innebär att det kommer att finnas en amerikansk F1 förare på startfältet även nästa år. Williams besked innebär att inga förändringar alls sker på startfältet inför F1 2024.

Williams behåller Sargeant

Logan Sargeant var en av tre rookie förare som satt i bilarna när säsongen 2023 påbörjades. Efter att Nyck de Vries tvingats bort under sommaren var det bara amerikanen och Piastri kvar.

Under hösten har Logan Sargeant kört med relativt mycket press på sina axlar för att behålla sin styrning. Han har haft det svårt att sy ihop en bra helg och Alex Albon kvalade bättre än honom i varje race på F1 kalendern.

Men, efter att Lewis Hamilton och Charles Leclerc blev diskade i USA GP 2023 tog Sargeant sin första, och enda poäng till F1 VM 2023. Det i kombination med hans övriga prestationer var dock tillräckligt.

Williams behåller Logan Sargeant och därmed förblir hela startfältet intakt nästa säsong. Samma förare som avslutade 2023 års upplaga av Formel 1 kommer att stå uppställda på gridden när lamporna slocknar för säsongspremiären i Bahrain 2024.

Tror på sin förare

James Vowles tror att det var rätt av Williams att förlänga kontraktet med Logan Sargeant. I pressmeddelandet från stallet sa han att denna F1 förare har visat upp riktigt bra kvaliteér under press.

Vidare sa stallchefen att han tror på Sargeants kompetens och att de kan skörda stora framgångar tillsammans den kommande säsongen.

Sargeant själv uppgav att det finns stora planer inför framtiden och att han är taggad på att bidra till stallets framtida framgångar.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese