Hem » Officiellt: Schumacher kör WEC för Alpine
En WEC bil

Officiellt: Schumacher kör WEC för Alpine

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-22

Mick Schumacher har länge varit på jakt efter en ny styrning i Formel 1. Haas valde att inte förlänga tyskens kontrakt förra året och sedan dess har han varit reservförare hos Mercedes. Nu står det klart att hans nästa steg i karriären blir att köra WEC för Alpine.

Misslyckad jakt på F1 styrning

Efter att Haas F1 team valde att ersätta Mick Schumacher med Nico Hülkenberg inför F1 2024 har tysken sökt efter en ny heltidsstyrning. Under tiden har han arbetat som reservförare hos Mercedes och han har fått mycket beröm för sitt hårda jobb.

Utvecklingen i depån har dessvärre inte gått Micks väg. Trots att Toto Wolff har försökt sälja in Schumachers tjänster till sin kompis Vowles i Williams, så har inga öppningar hittats.

I takt med att alla Formel 1 stall har valt bekräftat sina föraruppställningar inför nästa säsong blev Schumacher tvungen att söka en ny utmaning. Sargeant är den enda av de 20 förarna vars position på startfältet inte är officiellt klart inför nästa år.

Nu är Mick inte längre ett hot för amerikanen. Han har nämligen hittat en ny styrning på annat håll inför racingsäsongen 2024.

Schumacher kör WEC för Alpine

Mick Schumacher kommer att köra World Endurance Championship säsongen 2024. Alpine har valt att anlita tyskens tjänster och han vänder alltså blad i karriären.

Mercedes reservförare har saknat att köra racingbil den här säsongen. Han uttalade sig så här:

Jag har verkligen saknat racing det här året. Det är vad jag har älskat att göra sedan jag var ett barn.”

Mick Schumacher säger vidare att den här utmaningen är perfekt för hans fortsatta utveckling som racingförare. Men trots att han nu har ett nytt uppdrag, så kommer vi troligtvis att se honom i Formel 1 depån då och då.

Schumacher ska nämligen fortsätta som reservförare hos Mercedes även säsongen 2024. Därmed kan han hoppa in och köra ifall Lewis Hamilton eller George Russell av någon anledning är frånvarande.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese