Hem » Summering av FP1 i Abu Dhabi: Drugovich i Toppform
Mercedes F1 bil med Dubais flagga i bakgrunden - AI genererad

Summering av FP1 i Abu Dhabi: Drugovich i Toppform

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-24

Felipe Drugovich, Aston Martins reservförare, stod för en imponerande insats under FP1 i Abu Dhabi. Den regerande F2-mästaren var bara en knapp tredjedel av en sekund bakom sessionens snabbaste, George Russell.

Russell satte visserligen sin snabbaste varvtid på de gula mediumdäcken. Drugovich och de resterande förarna i topp 5 hade mjuka däck, en omständighet som är värd att lyfta fram.

Som bekant var det fler än ett nytt ansikte som deltog i FP1 av säsongsavslutningen. Hela tio nya temporära F1 förare satt i bilarna.

Ferraris Robert Schwartzman var den som stack ut mest om vi sätter Drugovich åt sidan. Han var hack i häl på Sainz och de två förarna i rött slutade träningspasset på sjunde respektive åttonde plats.

De resterande inhopparna återfanns på platserna 12 – 18. Dansken Vesti ledde dem och han körde, precis som Russell, på gula medium F1 däck.

Den enda som inte var med i det spannet och som inte nämnts ovan är Bearman som var sist av alla. Magnussen separerade honom från de övriga.

Flera tappade bilarna

Flera av förarna upplevde att de tappade greppet i höga hastigheter. Det såg spektakulärt ut, men tacksamt nog var det ingen som kraschade.

Hela sessionen kunde alltså fortlöpa utan att någon röd F1 flagga behövde hängas ut. Dessutom behövde ingen känna att de äventyrade sin karriär genom att skada bilarna eller orsaka finansiell, alternativt materiell skada.

Mercedes på hugget

Mercedes och Ferrari gör upp om andraplatsen i Formel 1 VM när Abu Dhabi Grand Prix körs. Mycket står på spel från ett ekonomiskt perspektiv.

Det märktes eftersom Mercedesförarna vid flera tillfällen klagade över att de blev förhindrade av Ferraris bilar. Därmed kan de orsaka bestraffningar för italienarna.

De tar alltså till lite fula knep för att skaffa sig en fördel i en av de återstående striderna som ska avgöras i Abu Dhabi Grand Prix 2023.

Resultat från FP1 i Abu Dhabi

 1. Russell
 2. Drugovich
 3. Ricciardo
 4. Bottas
 5. Stroll
 6. Piastri
 7. Sainz
 8. Schwartzman
 9. Gasly
 10. Tsunoda
 11. Sargeant
 12. Vesti
 13. Doohan
 14. Pourchaire
 15. O’Ward
 16. Dennis
 17. Hadjar
 18. O’Sullivan
 19. Magnussen
 20. Bearman
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese