Hem » Speltips Singapore Grand Prix 2022 (Stroll topp-10)
Marina-Bay-i-Singapore

Speltips Singapore Grand Prix 2022 (Stroll topp-10)

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-02

Söker du efter speltips Singapore Grand Prix 2022 har du kommit rätt. Stadsbanan i Marina Bay tenderar att bjuda på riktigt bra underhållning. För den som vill hitta intressanta odds och komplettera underhållningen i racet med vadslagning lämpar sig banan perfekt. Den är relativt kort och den innehåller många utmaningar. Det gäller inte minst i kvalet där förarna pressar bilarna till den yttersta gränsen. I just lördagens tidskval finner vi ett av våra intressanta spelobjekt inför Singapore GP.

Speltips Singapore Grand Prix 2022 – Tight i kvalet

Racingbanan i Singapore är relativt kort. Bansträckningen i Marina Bay sträcker sig 5,06km.Det är ungefär lika långt som Emilia Romagna – 4,90km och något längre än i Albert Park, 5,30km.

Under fredagens kval vid årets första vistelse i Italien under som bestämde startältet inför säsongens första F1 sprint var det inte superjämnt. Där tog Max Verstappen första pole position för säsongen med över en halv sekunds marginal.

I Australien såg det annorlunda ut. Där var det istället Charles Leclerc som drog det längsta strået. Men det var jämnare och han hade bara 0,286 sekunder till godo.

Australien är – precis som Singapore – en stadsbana. Visserligen är det en snabb stadsbana men det finns likheter. Främst det låga greppet i asfalten.

Även om Verstappen har seglat i väg i VM-tabellen så har lördagarna varit jämna genom hela säsongen. Red Bull har inte varit lika dominanta i kvaltrim och till och med Mercedes har mäktat med en pole position i Ungern.

I helgen tror jag att vi kommer att få se ett relativt jämnt kval på en krävande bana. Därför kan det vara intressant att utforska oddsen rörande vinstmarginal i kvalet.

Bethard erbjuder 3,5 gånger pengarna på att vinstmarginalen i kvalet hamnar mellan 0,1 – 2,5 sekunder. Det motsvarar lite drygt 28,5 procent sannolikhet.

Men det är inte bara på lördagen det finns spännande odds. Racet på söndag eftermiddag innehåller också godbitar.

Aston Martin tar poäng på Marina Bay

Aston Martin har haft en ganska dålig säsong. Men efter en jobbig inledning där förstaföraren Sebastian Vettel missade två race på grund av sjukdom har saker och ting sakta men säkert blivit bättre.

Både Stroll och Vettel har slutat topp 10 i flera race och Aston Martin med sitt nya bilkoncept skrapat ihop 25 poäng. Det innebär att de ligger åtta pinnar bakom Haas i konstruktörs-VM.

Singapore är en fin möjlighet att dem att ta lite nya poäng. Visserligen tror Haas att så är fallet för dem också. Men för den som söker speltips inför Singapore GP 2022 tror jag Aston Martin är mer intressanta.

Samtliga 23 kurvor på Marina Bay är långsamma. I en intervju i Autosport teamets performance ansvariga, Tom McCullough sagt att deras bil faktiskt är bättre än Red Bulls dito i långsamma kurvor. Det är ett lovande tecken.

Stroll har sett bra ut under de senaste tävlingshelgerna. Han ger 2,50 på att sluta topp-10 hos Unibet. Det kan vara ett odds att ta en närmare titt på inför helgen i Singapore.

Nu ser vi fram emot en rolig racehelg efter ett längre uppehåll.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese