Hem » Förlängt sponsoravtal för Merc & livlina till Ricciardo
Petronas-towers

Förlängt sponsoravtal för Merc & livlina till Ricciardo

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Det händer mycket i Formel 1 som i helgen är tillbaka i Singapore för första gången sedan 2019. Geografiskt ligger det lilla landet väldigt nära Malaysia vilket är hem för Mercedes huvudsponsor Petronas. Toto Wolff passade på att förlänga det existerande sponsoravtalet i samband med besöket i Sydostasien. Dessutom har den ikoniska stallchefen för Haas F1 team – Günther Steiner – gett Ricciardo en livboj. Den kanske förlänger Formel 1 vistelsen för den omtyckta Australiensaren med rötter i Italien.

Förlängt sponsoravtal för Merc

Mercedes kom in i Formel 1 som fabriksstall inför säsongen 2010. Redan då samarbetade den tyska biltillverkaren med det malaysiska oljebolaget Petronas.

Det sponsoravtalet har hittills varit framgångsrikt och Petronas namn har setts tillsammans med Mercedes på åtta VM-pokaler. Med andra ord har de 13 åren tillsammans varit fruktfulla.

Nu har Mercedes och Petronas offentliggjort att de har valt att förlänga sitt avtal. Vad som är förvånande är att det beslutet redan har fattats.

Det rådande avtalet sträcker sig nämligen fram till och med säsongen 2026. Trots det har man alltså redan valt att förlänga sponsordealen. Signalvärdet i det är minst sagt starkt.

Toto Wolff själv sa att det visar på agerande tyder på mer än ett samarbete. Agerandet visar att Petronas och Mercedes F1 team inte bara har ett samarbete utan att de nu är en familj.

Steiner sträcker ut en hand till Ricciardo

Daniel Ricciardo har varit en ryktenas man sedan det blev offentligt att han lämnar McLaren efter säsongen. Australiensarens framtid har omgärdats av rykten.

Bland annat har det varit på tapeten att han kan börja köra NASCAR eller bli tredjeförare i Mercedes. En sak verkar vara säker – han är inte välkommen tillbaka till sin forna arbetsgivare Alpine.

Den frostiga relationen med fransmännen behöver dock inte betyda spiken i kistan för Ricciardos möjlighet att tävla i F1 nästa år. Inför Singapore GP 2022 har nämligen Günther Steiner uttalat sig.

Efter att han uttalat sig i tysk media om Mick Schumachers framtid, som är fortsatt ovis, har han fått frågor rörande Ricciardo. Visserligen säger Steiner att han inte tror att det är värt att försöka övertala den nuvarande McLarenföraren att köra för det amerikanska stallet nästa år.

Men han håller dörren öppen för Ricciardo att höra av sig. Om Australiensaren tror att Haas kan vara ett bra val kanske vi får se honom på gridden nästa år.

Albon kör i Singapore

En sista nyhet som är värd att nämna, även om det är relativt väntat, är att Albon är tillbaka i Williams F1 efter sjukfrånvaron. Hans återhämtning efter operationen har gått bra och han säger sig vara redo.

Visserligen underskattar han inte de fysiska påfrestningarna som väntar honom i helgen. Men nu är beslutet taget och om inget oväntat inträffar så kör han tillsammans med Latifi för Williams på racebanan i Marina Bay.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese