Hem » Inför Singapore GP: Zhou förlänger & Karibiskt GP?
Skyskrapor-i-Singapore

Inför Singapore GP: Zhou förlänger & Karibiskt GP?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Vi står inför den andra omstarten av F1 säsongen 2022 efter att en oväntat lång lucka i kalendern. Frånvaron av Ryssland GP orsakade en lång sammanhängande period utan tävlingar i september. I helgen är det glädjande nog dags igen och F1Sverige redogör för senaste nytt inför Singapore GP.

Zhou förlänger med Alfa Romeo inför Singapore GP 2022

Sommaren och den tidiga hösten har i mångt och mycket handlat om silly season. En av platserna på startfältet som länge har varit ledig var styrningen bredvid griddens enda finska f1 förare Valtteri Bottas i Sauber Alfa Romeo.

Inför säsongen 2022 tillsattes den första kinesiska F1 föraren genom tiderna i Alfa Romeo. Zhou blev den enda rookien som tvingades hantera de nya reglementet.

Hans prestationer har varit starka och han har imponerat över lag. Kinesen tog sina första F1 poäng redan i debuten i Bahrain. Sedan dess har han hållit ett bra tempo men varit en aning otursbenägen.

Inför Singapore GP 2022 har Alfa Romeo bekräftat att de kommer att behålla sin föraruppställning även nästa säsong. Därmed kommer det att finnas en hemmaförare nästa år när F1 återvänder till Kina efter tre säsongers frånvaro.

McLaren avslöjar specialdesign inför Singapore GP 2022

McLaren har stått i strålkastarljuset den senaste tiden. De vann dragkampen om Oscar Piastri och försatte därmed Alpine i en risig situation.

På racingbanan har stallets närvaro inte varit lika bländande som i kontraktsförhandlingar. Visserligen ligger de femma i konstruktörs-VM.

Men de två förarna har inte hittat rätt med bilen och Seidl och hans grabbar har tagit steg bakåt i rangordningen jämfört med ifjol. Trots det finns det hopp om att synas i helgen inför Singapore GP 2022.

McLaren har nämligen avslöjat att de kommer att köra med en specialdesignad bil. Utseendet kommer att frångå den orangea färgen och den ska användas i de två asiatiska racen.

Pirelli väljer de mjukaste däcken i Marina Bay

Singapore GP körs på en stadsbana. Det innebär att asfalten utsätts för vardaglig trafik när det inte körs Formel 1. Dessutom finns det hinder i banan likt väglinjer och vägbrunnar.

Inför återkomsten till F1 kalendern har ny asfalt anlagts på tävlingssträckan. Det är den italienska firman Dromo som har utfört arbetet.

Pirelli förväntar sig lågt däckslitage och den nya asfalten förväntas ge dåliga greppnivåer. Därför har italienarna valt att tillhandahålla de tre mjukaste gummiblandningarna till stallen inför Singapore GP 2022.

Får vi se ett race i Karibien?

I samband med att racekalendern för 2023 offentliggjordes var det mycket snack om antalet tävlingar. Vissa intressenter anser att det börjar bli för många tävlingshelger i Formel 1.

Det stoppar inte F1:s Domenicali från att hinta om att ännu fler race kan komma att utgöra framtida F1 säsonger. Det möjliggör större geografisk spridning och därmed kan F1 bli ännu mer lönsamt.

Därför är det kanske inte så konstigt att ett nytt rykte har dykt upp. Inför Singapore GP 2022 har det börjat viskas om att ett Karibiskt Grand Prix kan bli verklighet framöver.

Det hävdar i alla fall borgmästaren i Barranquilla, Jaime Pumarejo. I en radioshow påstår han att representanter från F1 redan har varit på besök i nordliga Colombia för att utreda möjligheten att introducera ett Grand Prix i Karibien.

Enligt Pumarejo var delegationen imponerad av vad de såg. Det rapporterade brittiska Mirror.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese