Hem » 6 F1 Sprint Race på Formel 1 Kalendern 2023
Leclerc-i-speciell-Ferrari

6 F1 Sprint Race på Formel 1 Kalendern 2023

Nyheterna fortsätter att regna in inför Singapore GP 2022. Nu står det fast att F1 kalender 2023 kommer att innehålla sex sprint race. Detta efter att F1 och FIA har diskuterat saken och nått en överenskommelse. Därmed blir det inte bara fler racehelger, det blir ytterligare tre sprint race och därmed mer spänning för åskådarna. Dessutom innebär helgerna med ett intensivt och kort race på lördagen fler poäng att tävla om.

Positiv feedback bakom beslutet

Efter att fjolåret innehöll tre sprint race var förväntningarna på årets säsong att det skulle vara sex F1 sprint race. Men så blev det inte.

Skälet var att Mohammed Ben Sulayem beslutade sig för att bromsa beslutet. Han ville utreda den finansiella påverkan som fler sprinthelger skulle innebära.

Men efter diskussioner mellan FIA och F1 har beslutsfattarna kommit fram till att utöka konceptet. Det bygger i hög utsträckning på den positiva återkopplingen från i princip alla inblandade.

Likväl stallen som fans och sponsorer har enligt Domenicali gett positiva återkoppling rörande ämnet. Den tydliga uppsidan är att förarna har något att tävla om samtliga dagar.

Det lockar fler till banan och gör det mer attraktivt att arrangera en tävlingshelg.

6 F1 sprint race men vart är inte bestämt

Nu står det alltså fast att vi får 6 F1 sprint race på F1 kalendern 2023. Men vart är ännu inte bestämt. Ifjol genomfördes de i Brasilien, på Monza samt i Storbritannien.

Årets säsongs tre sprinthelger utspelar sig på Imola, Red Bull Ring samt återigen i Brasilien. Nästa år blir det alltså ytterligare sex sådana event.

Källa: Skysports