Hem » Världsmästare varnar Piastri för Norris i F1
Nico-Rosberg-före-detta-världsmästare-i-F1

Världsmästare varnar Piastri för Norris i F1

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Oscar Piastri är en av de mest omtalade förarna i Formel 1. Under sommaren har han varit mittpunkten i en av de rörigaste övergångarna sporten har sett. Till slut slog Contract Recognition Board fast att Piastri och McLaren hade ett giltigt kontrakt inför säsongen 2023. Samtidigt har Brown och Seidl beslutat för att köpa ut Ricciardo. Därmed kommer Oscar Piastri att köra tillsammans med Lando Norris under sin debutsäsong i Formel 1. Men innan australiensaren ens har hunnit ta på sig McLarens racingoverall har det börjat talas om att han kan behöva lämna sporten.

En stark stallkamrat i Norris

Konkurrensen är stenhård i Formel 1. Som förare jämförs man i första hand mot sin stallkamrat. Skälet är att de har samma material och därmed kan relevanta jämförelser göras.

I Piastris fall kommer stallkamraten vara Lando Norris – en av de hetaste och mest respekterade förarna i sporten. Brittens prestationer har varit så starka att McLaren belönat honom med ett kontrakt fram till och med 2025.

Med andra ord har de pekat ut Norris som föraren att bygga stallet kring.

Har sopat mattan med Ricciardo

Under sin debutsäsong körde Norris tillsammans med Sainz i McLaren. Men när Sainz beslutade sig för att ansluta sig till Ferrari anlitades den högt ansedda australiensaren Daniel Ricciardo till stallet.

Förväntningarna var att Daniel Ricciardo skulle leda teamet framåt och att Norris skulle spela andrafiol. Men Britten ville annorlunda.

Under de två senaste säsongerna har Lando Norris presterat på ett sätt som australiensaren inte har kunnat matcha. Det har medfört att han nu får en ny australiensisk stallkamrat.

Men vad säger det om Norris?

Jo – att han är en fruktansvärt bra förare. Kanske är det inte Ricciardo som har varit dålig?

Möjligheten finns där att det faktiskt är Norris som har överpresterat i förhållande till vad bilen klarar av. Det är något som Nico Rosberg lyfter fram i Sky Sports.

Världsmästare varnar Piastri men tror att han gör rätt

Oscar Piastri besitter en otrolig potential. Det råder det inget tvivel om efter hans prestationer i juniorkategorierna.

Men den forna världsmästaren i Formel 1 Nico Rosberg tror ändå att det kommer att bli väldigt svårt för Piastri att göra bra ifrån sig i McLaren. I alla fall i förhållande till världsklassföraren Lando Norris.

Att ta sig an den utmaningen är inget annat än modigt. Rosberg varnar Piastri för att gå upp emot Lando Norris.

Så här sa Rosberg i Sky:

Antingen besegrar han Lando, eller så är han i princip utesluten från sporten så det är verkligen verkligen tufft, men han tror på sig själv. Och tror du att du är så bra, så måste du anta utmaningen… Möjligheter likt denna uppstår inte ofta och om du har chansen måste du ta den så han har gjort allting rätt.” – Översatt citat

Frågan är om inte Nico slår lite väl hårt på den stora trumman här. En talang av Piastris kaliber får säkerligen fler än en chans i Formel 1 skulle jag tro. Med det sagt kan den första säsongen i McLaren bli väldigt tuff för den australiensiska rookieföraren.

Källa: SkySports

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese