Hem » Ricciardo kan återvända som förare 2024

Ricciardo kan återvända som förare 2024

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-15

Daniel Ricciardo är en av de mest uppskattade profilerna i hela F1, även om han inte kör i år. Men trots att han lämnade sin styrning hos McLaren efter två tuffa år så är han fortfarande högaktuell. Australiensaren delar rollen som reservförare hos Red Bull med Liam Lawson och har imponerat. Nu finns det en möjlighet att Ricciardo kan återvända som förare på heltid 2024.

Har imponerat i simulatorn

Daniel Ricciardo hade under flera års tid byggt upp ett rykte om sig att vara en av de absolut bästa F1 förarna. Han vann sju race i Red Bull innan han flyttade vidare till Renault.

Där stod han på pallen i en bil som kanske inte var bland de bästa på gridden och i McLaren blev han racevinnare igen. Fast trots att australiensaren har vunnit åtta race så är hans anseende trubbat i kanten efter hans sejour i McLaren.

Efter att mer eller mindre ha förnedrats av Lando Norris lämnade sin styrning ett år i förtid och tog sig istället an rollen som reserv i Red Bull. Där har han stått för några riktigt imponerande insatser i simulatorn – efter att inte ha varit briljant inledningsvis.

Man kan ju tänka sig att han därmed är aktuell för en styrning bredvid Max Verstappen om saker och ting inte blir bättre för Sergio Perez. Det är något som Ricciardo själv gärna skulle se.

I en intervju med ESPN kallade han det för ett drömscenario.

Det vore som en dröm för mig. Ärligt talat, det skulle vara ett sagolikt slut att avsluta min karriär här om jag själv fick bestämma.”

Samtidigt är Ricciardo själv medveten om att en sådan lösning kan bli väldigt svår. Så att han skulle ta klivet rakt in i Red Bull är osannolikt.

Trots det är det inte alls omöjligt att Ricciardo kan återvända som förare redan nästa år. Han inser dock att han måste jobba sig till den drömlika avslutningen på karriären.

Ricciardo kan återvända som förare i AlphaTauri

Det är inte bara Perez som har det tungt i Red Bulls F1 organisation. Även i systerstallet AlphaTauri knorras det lite kring prestationerna.

Inför nästa säsong kommer stora förändringar att ske i det italienska stallet. Inte minst får de en ny stallchef i form av Laurent Mekies när Franz Tost lämnar sitt uppdrag.

Men det kan även få en ny förare i form av Daniel Ricciardo. Nyck de Vries har inte alls imponerat och senast i Kanada Grand Prix orsakade han problem för sig och Haas och missade återigen poäng.

Han och Sargeant i Williams är de enda två förarna som inte har tagit någon poäng. Det är hans plats som möjligtvis blir ledig och innebär att Ricciardo kan återvända till Formel 1 som racingförare.

Australienaren säger sig dock inte ha någon brådska tillbaka. Tiden bortanför cookpiten har medfört tid till reflektion och att hitta tillbaka till glädjen vilket kan ha varit väldigt hjälpsamt.

Jag vet att jag kan komma tillbaka som en mer komplett version av mig själv.”

Enligt vad som framkom i ESPN:s artikel är det fullt möjligt att Ricciardo kör i AlphaTauri nästa säsong. Målsättningen skulle i så fall vara att ersätta Perez i Red Bull det efterföljande året när mexikanens kontrakt löper ut.

Källa: ESPN

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =