Hem » Kandidater som kan ersätta Lance Stroll – Enligt förra föraren

Kandidater som kan ersätta Lance Stroll – Enligt förra föraren

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-11

Förra årets förarmarknad var helt otrolig och troligtvis får vi inte se något liknande igen den här sommaren. Trots det har vissa rykten börjat ta plats. Precis som ifjol så är det ett namn som verkar stå i centrum och han är en av två kandidater som kan ersätta Lance Stroll.

Hänger Lance Stroll löst?

Att Lance Stroll är en betalförare delux råder det inte någon tvekan om. Kanadensaren har visserligen gjort några riktigt starka insatser under sina år i sporten och de flesta väljer honom framför landsmannen Latifi alla dagar i veckan.

Aston Martin hade dock kunnat må bra mycket bättre av en skarpare förare bredvid Fernando Alonso. Hittills i år har spanjoren kammat hem 117 poäng vilket får Strolls poängskörd att blekna – kanadicken har bara skrapat ihop 37 pinnar.

På grund av att ägarens son inte presterat bättre så har Aston Martin tappat andraplatsen i årets Formel 1 VM-tabell. Sponsorer och andra inom stallet är säkerligen inte särskilt nöjda med det.

Bethard odds Aston Martin v Mercedes

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Fast å andra sidan – vem hade trott att Aston skulle ha varit med i den absoluta toppen i år? Kanske är det våra förväntningar som seglat iväg.

Med det sagt, Lance Stroll underpresterar i förhållande till vad bilen uppenbarligen är kapabel till. De svage prestationerna börjar bli ett ämne i media och kanske hänger Stroll lite lite löst nu?

Samtidigt har han ju ett säkerhetsbälte som heter duga – det ska nog mycket till för att Lawrence ska känga sin son?

Men som sagt, nu har det börjat snackas i media om att Alonso kanske får en ny stallkamrat. Enligt Mirror är det två namn som är väldigt attraktiva för den rollen.

Kandidater som kan ersätta Lance Stroll

För att Aston Martin som organisation ska kunna fortsätta att utvecklas behöver de två starka förare. Att Alonso inte är för gammal ännu råder det ingen tvekan om, men han kan inte hålla på för alltid.

Samtidigt verkar det som att Stroll inte riktigt utvecklas som önskat. Så, vilka är det som skulle kunna ta över om kanadicken måste lägga hjälmen på hyllan?

Om man ska tro på Ralf Schumacher så är hans brorson Mick Schumacher aktuell för rollen. Tidigare har det florerat hintar i media om att tysken skulle kunna vara på väg till Williams.

Sargeant har inte inlett säsongen bra och sägs vara lite i farozonen. Det är dock osannolikt att en sådan övergång genomförs – istället verkar Mick sikta mot nästa säsong.

Han har ju fått goda vitsord i media från likväl Lewis Hamilton som från George Russell. Nu har Ralf Schumacher, som uppenbarligen har en stark agenda, uttalat sig så här:

Jag tror att en stark kandidat [stall för Mick] är Aston Martin eftersom de måste se sig omkring. Fernando Alonso har ytterligare ett år eller så. Men vem vet, Lawrence Strolls son möter inte målen som satts upp för året, de kanske behöver ta in en ny stark förare att ha bredvid Alonso.”

Men det är inte bara Ralf Schumacher som har uttalat sig med en tveksam inställning till Stroll. Även Oliver Askew från Formel E har talat i liknande termer:

Jag kan inte hjälpa det, men hur mycket större försprång hade Aston Martin kunnat bygga upp gentemot Mercedes med hjälp av Lance Stroll? Visset, han tog poäng i Kanada, men bara ett par.”

Så vem är då den andra föraren som nämns som en möjlig ersättare till stallägarens son? Jo, han bör rött just nu och är ganska frustrerad.

Är det spanjoren Carlos Sainz Jr må tro?

Nix.

Istället är det Charles Leclerc som sägs kunna vara aktuell för en styrning hos Aston Martin. Tankebanan är att monegasken skulle vilja etablera sig i god tid inför samarbetet med Honda.

Visserligen kanske det upplägget är bra, men Charles är kontrakterad även över nästa säsong. Dessutom kan man fråga sig hur mycket sanning som ligger bakom Ralf Schumachers spekulationer.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =