Hem » Mick Schumacher kan följa i de Vries fotspår

Mick Schumacher kan följa i de Vries fotspår

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-01-16

Nyck de Vries var av stjärnorna i formelbil-racingens juniorkategorier. Nederländaren vann bland annat F2 innan han stötte på patrull i karriären. Kortfattat blev det “aldrig” någon F1-debut utan han harvade runt som reservförare och tävlade i FormelE. Men, till sist fick han sin chans och blir F1 förare på heltid under årets säsong. Nu har Toto Wolff sagt att Mick Schumacher kan följa i de Vreis fotspår.

Schumacher har rätt inställning

Mick Schumacher och Haas gick skilda vägar efter säsongen 2022. Tysken ersattes av sin landsman Nico Hülkenberg som blir stallkamrat med en nyopererad Kevin Magnussen. Samtidigt passade Mercedes på att plocka upp Schumacher som reservförarare.

Toto Wolff anser att hans nya rekryt är en intelligent, talangfull och välutbildad ung man. Enligt österrikaren är den viktigaste faktorn som Schumacher besitter sin personlighet.

En av Mercedes föregående reservförare, Nyck de Vries, kommer att tävla i F1 för AlphaTauri i år. Vägen dit var krokig och den inkluderade deltagande i FormelE under flera år, ett mästerskap som nederländaren vann.

Schumacher kan ta samma väg som de Vreis

I ett färskt offentligt uttalande till media pratade Wolff om Schumachers framtid. Mercedes stallchef påpekade att Mick besitter flera goda egenskaper. Hans tid i juniorkategorierna indikerar att han har talang.

Givet att Merca, som tappar James Vowles till Williams, kan erbjuda en trygg arbetsmiljö för Schumacher så kan han ta sig tillbaka till en permanent styrning. Detta om man ska tro på Wolffs förutsägelse.

Österrikaren lät det vara osagt huruvida det – eventuellt – kommer att inträffa i hans egen organisation eller någon annan stans. Det är helt enkelt för tidigt att säga.

Förväntningar på nya reservföraren

Mick Schumacher ska inte förvänta sig att livet kan levas på en räkmacka hos Mercedes. Men efter fjolårets turbulens ska det troligtvis inte vara några problem.

Wolff förväntar sig att Schumacher kommer att spela en nyckelroll i stallet. Han kan bidra ordentligt till Mercedes i sin roll som reserv- och utvecklingsförare. Detta tack vare den gedigna erfarenheten och kunskapen som han har införskaffat under de senaste två säsongerna. Bland annat förstår han hur F1 däcken fungerar och svårigheterna som det innebär att köra moderna F1 bilar.

Den som lever får se om Wolff får rätt i att Mick kan ta sig tillbaka in i Formel 1. Med tanke på att Hamilton verkar förlänga sitt kontrakt med två år till ser ingen öppning ut att finnas tillgänglig i Mercedes.

Kanske kan Williams plocka in tysken om det visar sig att amerikanen Sargeant inte håller måttet? Eller kan Audi bli aktuellt i framtiden? Vi kan inte annat än att spekulera och då passar väl F1 betting bättre än något annat?

Källa: Racingnews365

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + åtta =