Hem » Operation väntar Kevin Magnussen: Kan missa Daytona

Operation väntar Kevin Magnussen: Kan missa Daytona

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Haas danska stjärna skulle ha kört Daytona 24 h tillsammans med sin far. Men eftersom en operation väntar Kevin Magnussen riskerar han att missa eventet. Det innebär att hans medtävlande och tillika far, Jan, tillsammans med de två övriga kan behöva se sig om efter en ny förare.

Problem med handen innebär att operation väntar Kevin Magnussen

Skälet till att Kevin Magnussen kan tvingas genomgå en operation är ett problem med danskens hand. Hans handled har varit öm vilket föranledde ett läkarbesök. Där slogs det fast att en mindre operation behövs.

Haasföraren har en cysta, det vill säga en blåsa fylld med vätska, som måste tas bort. Ingreppet innebär att racingföraren måste vila ett par veckor och därför kommer han troligtvis att missa Daytona.

Enligt rapporter ska ingreppet vara rutinartat och harmlös. Men innan ett besked kan ges rörande tävlingen som skulle ha genomförts i en Porsche 911 GT3, måste läkarna ge sitt utlåtande.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Ingen fara för F1 säsongen

Glädjande nog för Haas och Kevin själv så ska det inte vara någon fara på taket rörande Formel 1 säsongen. I samband med att Magnussen offentliggjorde att han ska opereras så släppte Haas ett pressmeddelande.

Information som förmedlades på F1.com gjorde gällande att dansken förväntas delta i försäsongstesterna. De genomförs i Bahrain mellan den 23:e och 25:e februari. Det är den enda chansen förarna och stallen har att prova bilarna inför säsongen som väntar.

Försäsongstesterna blir den första gången som Nico Hülkenberg kör för det amerikanska stallet.

Välbehövlig stabilitet trots att operation väntar Kevin Magnussen

Man kan inte göra annat än dra en lättnadens pust när man läser att Magnussen förväntas vara okej inför F1-säsongen. Med tanke på hur turbulent hans comeback var och rockaden som genomfördes så nära inpå säsongsstarten ifjol, kan man tycka att Haas förtjänar lite stabilitet. Med en ny förare tror jag att Magnussens feedback kommer att vara extra värdefull för stallet under försäsongen.

Vi får vänta och se om Haas är mer konkurrenskraftiga i år än under den föregående säsongen. Givet att Ferrraris motor sägs vara starkare, finns det goda möjligheter för Steiners gäng att ta kliv framåt. Men, det ska göras också, inte bara finnas potential.

Vill du lära dig mer om Formel 1 betting? I så fall uppmuntrar jag dig att ta en titt på min stora guide till allt som rör F1 odds och vadslagning.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 8 =