Hem » Officiellt: Mick Schumacher är klar för Mercedes

Officiellt: Mick Schumacher är klar för Mercedes

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-02

Nu är det officiellt, Mick Schumacher är klar för Mercedes. Tysken kommer att ansluta sig som reservförare hos Silverpilarna. Det innebär att han lämnar Ferraris organisation och anförtror sig till Toto Wolff. Schumacher har kört 43 Formel 1 race och kan bidra med värdefulla insikter hos Mercedes.

Mick Schumacher är klar för Mercedes som reservförare

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Under hösten förekom frekventa rykten i media om att Haas skulle byta ut sin tyska förare. Viskningarna i media besannades och Hülkenberg kommer att tävla sida vid sida med Magnussen nästa säsong.

Det var dåliga nyheter för Schumacher. Men, tysken och hans management har troligtvis gjort det bästa med i en knepig situation.

Nu är det offentliggjort att Mick Schumacher är klar för Mercedes. Han kommer att axla ansvaret som reservförare säsongen 2023. I den rollen kommer han både att kunna bidra till stallets framgång likväl som att ta till sig kunskap.

Situationen kan med andra ord gynna båda parterna. Schumacher har ett rykte om sig att vara väldigt kunnig från ett tekniskt perspektiv. Dessutom har han prisats för sin höga arbetsmoral och mognad.

Ger stort värde till organisationen

Mercedes är nöjda med att ha säkrat upp Schumachers tjänster. Han har relevant erfarenhet av att ha tävlat i dagens moderna Formel 1 bilar.

Den erfarenheten kan han ta med sig in i simulatorn och till diverse tester som han kommer att köra för stallets räkning. Men, hans närvaro är värd mer än racingkunskap.

Mick Schumachers arbetsuppgifter diskuterades i pressmeddelandet som Mercedes släppte. Där framkommer det att reservföraren kommer att vara på plats i depån under samtliga tävlingshelger.

Dessutom ska Mick närvara vid diverse sponsorarrangemang och liknande. Med tanke på hans namn och bakgrund blir han en värdefull tillgång för Mercedes även i den aspekten.

Uttalande rörande att Schumacher ansluter sig till Mercedes

Som sig bör så har både Toto Wolff och Mick Schumacher uttalat sig rörande nyheten. Båda två är nöjda med att de har kunnat ingå ett avtal som innebär att tysken ansluter sig till organisationen.

Så här säger Mick Schumacher:

“Jag är exalterad över att vara en del av Mercedes F1 team som reservförare 2023. Jag kommer att göra mitt yttersta för att bidra till stallets prestationer, i en professionellt och konkurrenskraftig miljö. För mig är det här en nystart och jag är tacksam till Toto och alla andra som har visat att de tror på mig. F1 är en fascinerande, du slutar aldrig att lära dig nya saker. Jag ser framemot att ta till mig mer kunskap och bidra till Mercedes framgångar som team.” (Översatt citat från Mercedes hemsida)

Toto Wolff hade också något att säga om saken och det löd så här:

Mick är en talangfull förare och vi är nöjda med att ha honom som en del av vårt stall. Han är hårt arbetande och har en metodisk och lugn inställning samtidigt som han strävar efter att bli en bättre förare. De är värdefulla kvalitér och vi ser fram emot att hans bidrag till att utveckla W14. Dessutom är vi väl medvetna om att han, med två års erfarenhet, är redo att tävla om något händer med Lewis eller George.

Vi får se om det här blir en språngbräda tillbaka in till startfältet för Mick, eller om hans tid som ordinarie förare är förbi. Vilket som så känns det som att Mercedes har hittat en bra ersättare till de Vries och Vandoorne.