Hem » Inför Bahrain GP 2024: TV-Tider & Förväntningar
F1 bil i öknen inför Bahrain GP 2024 - AI illustration

Inför Bahrain GP 2024: TV-Tider & Förväntningar

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-27

Väntan är över och på torsdag är säsongspremiären äntligen här. De tio Formel 1 stallen genomförde sina testprogram förra veckan på Sakhir och nu är de redo inför Bahrain Grand Prix. Här hittar du alla TV-tider och uppsnack inför det första racet på F1 kalendern 2024.

TV-Tider inför Bahrain GP 2024

Det finns två sätt att se säsongspremiären i Bahrain när F1 cirkusen drar igång. Antingen väljer du att se de svenska sändningarna på Viaplay, eller så vänder du dig till F1TV.

Viaplayreklam

Nedan finner du tablån från Viaplay där Janne Blomqvist och Rickard Rydell sitter vid microfonerna.

  • Första träningspasset: 12:20 – 14:35 Torsdag 29/2
  • Andra träningspasset: 15:50 – 18:05 Torsdag 29/2
  • Tredje träningspasset: 13:20 – 15:35 Fredag 1/3
  • F1 Kval Bahrain GP: 16:40 – 19:15 Fredag 1/3
  • Bahrain GP: 14:55 – 20:00 Lördag 2/3

Notera att racet startar 16:00 på lördag – inte på söndag.

Förväntningar inför Bahrain GP 2024

Det är alltid lite svårt att sia i framtiden, inte minst inför Bahrain GP 2024 som är först ut i F1 2024. Spekulationerna får i hög utsträckning baseras på vad vi såg i årets försäsongstester.

I princip alla är eniga om att Max Verstappen kommer att bli världsmästare i F1 även denna säsong. Men, Ferrari såg bra ut och verkar vara den etablerade tvåan.

När jag skriver denna text är Horners framtid fortfarande inte klar. Det är så klart en faktor som skulle kunna röra om i grytan ordentligt, men jag tror ändå att Max har det som krävs för att vinna.

Bakom honom kan vi troligtvis få se en relativt jämn kamp mellan Ferrari och Perez. De följs av McLaren som i mina ögon verkar vara steget före Mercedes och McLaren har ett betydligt bättre läga internt.

Zhou satte en snabb tid i Bahrain, så kanske kan Sauber Stake skrälla lite i kvalet. För Haas har jag omvända förväntningar.

Det amerikanska stallet kommer troligen att kvala väldigt svagt. Fast, kanske ser de bättre ut i racet än vad de gjorde förra året.

Med det sagt så tror jag inte att de kommer att vara i närheten av poäng. Istället tampas de i botten med frustrerade förar i Alpine som är besvikna på fabriksprojektet som inte ger frukt.

F1 däck i säsongspremiären

Pirelli fortsätter som däcksleverantör även i den 75:e upplagan av Formel 1. Inför Bahrain Grand Prix 2024 har de valt ut följande de F1 gummiblandningarna:

  • C1 – De hårdaste, vita däcken
  • C2 – Medium med gul markering
  • C3 – Röda mjuka däck

Dessa är de tre hårdaste av de fem F1 däcken som kommer att användas i år.

Viaplayreklam

Omkörningar i Bahrain GP 2024

F1 banan Sakhir bjuder ofta in till riktigt bra racing. Det är faktiskt en av mina personliga favoriter.

F1 förarna får ofta bra möjligheter till omkörning på banan. Det finns två ställen som lämpar sig extra bra för att köra förbi kombatanterna.

Först och främst handlar det om inbromsningen efter start- och målrakan. Det andra stället som bjuder in till omkörningsförsök är kurva fyra.

Vad tror du om säsongens första race? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra − ett =