Hem » Ännu en dörr stängd för Schumacher i F1
AI illustration av en dörr som stängs för Schumacher

Ännu en dörr stängd för Schumacher i F1

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-27

Sedan Mick Schumacher lämnade Haas har han inte setts till i Formel 1 som ordinarie förare. Visserligen har han en fot kvar i sporten som reservförare hos Mercedes. Men, nu har ännu en dörr stängts för tysken och hans dröm om att köra F1 i framtiden.

Reservförare hos Mercedes

Mick Schumacher lämnade Haas F1 team efter att ha gjort två säsonger hos stallet. Den före detta Ferrari-junioren körde i criklar kring Mazepin under sin första säsong med stallet, i en otroligt svag bil.

Den efterföljande säsongen var mörkare och han hade svårt att matcha Kevin Magnussen som återvände till Haas. Efter problemen med likväl poängskörden som upprepade krascher valde Haas att inte förlänga med tysken.

Sedan dess har han varit reservförare i Mercedes. Där har han gjort bra ifrån sig och lovordats av Wolff, Russell och Hamilton.

I höstas stod det klart att han skulle köra för Alpine i World Endurance Championship. Vissa ser det som en potentiell öppning mot Alpines F1 stall, men så ser det inte ut att bli.

Schumacher får inte testköra Alpine

Genom att prova en Alpine F1 bil skulle Mick Schumacher kunna visa vad han går för. Det kunde ha gett honom möjligheten att sälja in sig till stalledningen hos fransmännen.

Men, den dörren verkar vara stängd för den tyska föraren.

Stallchefen Bruno Famin sa så här till media när han tillfrågades kring Schumachers möjlighet att köra F1 bil för Alpine.

Vi har inga sådana planer. Vi har Jack Doohan som reservförare, och Mick är reservförare hos Mercedes. Vårt kontrakt med Mick gäller enbart Endurance racing.

Bruno Famin

Schumacher ser alltså inte ut att få chansen att visa Alpines F1 personal vad han går för i deras material. De tillfällen då inte Gasly eller Ocon sitter vid ratten är det alltså Doohan som får det förtroendet.

Källa: Autosport

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + sex =