Hem » De 2 viktigaste faktorerna för Sainz framtid – Mina tankar
Carlos Sainz väljer mellan två nya stall (AI genererad bild)

De 2 viktigaste faktorerna för Sainz framtid – Mina tankar

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-26

Carlos Sainz Jr sitter i skrivande stund utan kontrakt inför säsongen 2025. Men spanjoren, som var den enda föraren utanför Red Bull att vinna ett race förra året, bör vara en het kandidat för många stall. Nu har spanjoren avslöjat de två viktigaste faktorerna i sitt val inför kommande säsonger.

Sainz utan kontrakt

Carlos Sainz Jr är den främsta förloraren efter att Lewis Hamilton skrivit på för Ferrari. Sainz nuvarande stallkamrat, Charles Leclerc, har redan fått sitt kontrakt förlängt.

Därmed finns det inte någon plats för den racevinnande spanjoren hos Ferrari efter F1 2024. Han och hans manager söker med ljus och lykta efter nya möjligheter.

Det lär finnas intressenter, men vad Carlos själv vill kanske inte matchar alla F1-projekt. Tidigare har han bland annat kopplats samman med Sauber Audi, där hans far har goda kontakter.

Frågan är bara om de matchar de två viktigaste faktorerna för Sainz inför framtiden.

Carlos Sainz vill vinna

När Carlos Sainz Jr tillfrågades vad han själv söker efter inför sin nästa utmaning listade han två faktorer. Det handlar om:

  • Vinna race och vara med i toppen inom en snar framtid
  • Stabilitet

Så vilka Formel 1-stall kan tänkas möta dessa krav?

Mina spekulationer kring Sainz framtid

Baserat på vad Sainz själv säger så tycker jag att det är rimligt att anta att han vill ha ett 2+1 års kontrakt, minst. Han vill troligtvis vara förstaförare, alternativt få en likvärdig behandling och inte stå bakom sin stallkamrat.

Den första punkten utesluter flera satsningar som man skulle kunna se Sainz hamna i. Exempelvis är Audis projekt inte där ännu och säsongen 2025 kommer de inte vara i närheten av pallplatserna.

I min mening finns det två kandidater och jag tror att båda skulle kunna vara intresserade av Carlos Sainz Jrs tjänster. Dessa är:

Jag tror personligen att Carlos Sainz själv gärna ser ett direkt byte av styrning med Hamilton. Mercedes är som bekant ett av de mest konkurrenskraftiga stallen med djupa fickor.

Samtidigt har Russell inte bevisat sig på samma höga nivå som många andra förare och det ger Sainz möjligheten att ta upp kampen på lika villkor.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Det andra alternativet är Aston Martin. Kanske kan Sainz ta över efter sin landsman i den James Bond-gröna bilen.

Där kommer Honda att kliva in och Aston Martin blir ett fabriksstall. De har infrastrukturen på plats och redan förra året var de med på pallen flera gånger.

De skulle dessutom kunna erbjuda ett längre kontrakt – förutsatt att inte Tsunoda gör otroligt bra ifrån sig och intresserar Honda.

Vad tror du? Dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Källa: Racingnews365

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =