Hem » Dr. Marko och Horner öppnar upp för Vettel i Red Bull

Dr. Marko och Horner öppnar upp för Vettel i Red Bull

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Sebastian Vettel har precis lagt hjälmen på hyllan. Den fyrfaldiga världsmästaren i Formel 1 har sagt att hans drivkrafter är annorlunda nu än vad de var när han kom in i sporten. Men alla är inte övertygade om att Vettel är färdig med motorracing. Nu öppnar Dr. Marko och Christian Horner upp för att Vettel kan göra en återkomst till Red Bulls organisation.

Har varit en del av Red Bulls organisation

Sebatian Vettel började tävla i Formel 1 i samband med den polska F1 föraren Robert Kubicas olycka 2007. Vettel ersatte honom i Sauber och tog poäng i sin debut.

Därifrån gick det fort och tysken fick kontrakt med Toro Rosso, dagens AlphaTauri. Där körde Vettel hem sin karriärs första seger på Monza 2008 i svåra väderförhållanden.

Prestationen imponerade på Red Bulls ledning och Vettel fick chansen att flytta upp till moderstallet. Som de flesta som läser det här inlägget vet, så var Vettels tid i Formel 1 minst sagt framgångsrik.

Han blev världsmästare fyra år i följd 2010 – 2013 innan Mercedes dominans påbörjades i samband med att hybridmotorerna introducerades.

Lämnat Red Bull men dörren står öppen

Vettel sökte sig till nya utmaningar och han spenderade den senare delen av sin F1 karriär hos Red Bulls konkurrent, Ferrari. Därefter körde han två säsonger för Aston Martin.

Under de två sista åren i sporten blev tysken en stark röst i frågor som förarnas säkerhet, miljö och mycket annat. Sebastian sa direkt att han inte kunde tänka sig att tävla Ryssland i samband med att kriget i Ukraina påbörjades.

Men även om Vettel har lämnat Red Bull så står dörren öppen. Nu när han inte tävlar längre ser seniora figurer likt Dr. Marko och Christian Horner nya möjligheter i sporten för Sebastian Vettel.

Sebatian Vettel skulle kunna bli en bra manager

Helmut Marko har uttalat sig i media rörande Vettels framtid. Österrikaren säger att han förstår att Vettel vill ägna tid till att plantera lite träd och sedan se vad som händer.

Dr. Marko påpekar att Vettel har den rätta personligheten för att bli en del av Red Bull-organisationens topp management. Därmed finns det kanske en möjlighet att Sebastian gör comeback i Red Bull, om än utan hjälmen på huvudet.

Men Dr. Marko påpekar att Vettel inte alls kan förvänta sig en räkmacka. I en eventuell framtida position inom management av ett F1 stall skulle Vettel behöva komma till jobbet före de andra och stanna längre.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Det är alltså långa timmar som gäller, i alla fall om man ska ta Dr. Marko på orden.

Även Christian Horner tror att Vettel har potential att bli framgångsrik inom Red Bulls ledning. Den nuvarande stallchefen säger att Vettel är irriterande bra på allt han tar sig för och om tysken skulle besluta sig för att göra karriär så skulle han säkerligen göra det bra.

Horner anser att Vettel är bra på att bedöma andra personer och att han förstår värdet som andra personer bidrar med. Christian påpekar dock att det är helt upp till Sebastian själv att välja sin karriär och vad han ska göra framöver.

Källa: Crash.net

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese