Hem » Uppdateringar på Norris bil och Besviken Latifi
Halo-i-F1-pa-en-McLaren

Uppdateringar på Norris bil och Besviken Latifi

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Igår pratades det om att Norris var besviken på McLarens bil för året och vill se en världsmästare i bilen. Inför racehelgen i Singapore har stallet tagit med sig uppdateringar som de kommer att montera på Landos bil. Kanske får de honom på lite bättre humör och förbättrar körbarheten i bilen? Stallet kommer bara att montera de nya delarna på hans bil och låta Ricciardo klara sig utan. Inför helgen har Latifi talat med media om sin syn på att gå skilda vägar med Williams och han uppger sig vara besviken.

Uppdateringar på Norris bil i Singapore

I jakten på fjärdeplatsen i konstruktörs-VM har likväl Alpine som McLaren tagit med sig uppdateringar till det första av de två asiatiska racen i Singapore. Till skillnad från Alpine, där båda förarna får ett helt nytt golv inför gaturacet, har McLaren valt att prioritera Lando Norris.

McLaren kör vidare med samma golv som tidigare. I alla fall på Ricciardos bil.

Men under Show and Tell sessionen inför tävlingshelgen visade Seidl och gänget upp nya sidepods samt ett nytt golv som kommer att användas på Landos bil.

Enligt Ricciardo beror det på tid och resurser men i Japan kommer han att ha samma delar på bilen som sin brittiska stallkamrat. Det rapporterar the-race.

Latifi besviken – Hoppades på förlängt kontrakt

Det var inte många som blev förvånade när Williams offentliggjorde att de inte förlänger kontraktet med Latifi efter säsongen. Den kanadensiska F1 föraren har inte rosat marknaden under sin tid i sporten.

Inför året var förhoppningarna att Latifi skulle kunna axla ledarrollen på racingbanan efter att George Russell lämnat för Mercedes. Den rollen har han inte tagit sig an på ett övertygande sätt.

Istället är det stallkamraten Albon som har drivit stallet framåt och det är han som har skrapat ihop poängen. Visserligen gjorde inhopparen de Vreis samma sak i Monza vilket ytterligare sänkte Latifis aktie.

Trots det svaga intrycket som miljardärsonen har gjort på Formel 1 fansen har han faktiskt den bästa slutplaceringen i Williams sedan övergången till hybridmotorer 2014. Givet att man inte räknar Russells andraplats i Belgien i det havererade racet är Latifis sjundeplats i racet som Alpine och Ocon vann det bästa Williams har mäktat med.

I en intervju inför Singapore GPF1.com säger Latifi att han hoppas bli kvar i F1. Han talar om att det bästa sättet att stanna kvar i sporten som han ägnat en stor del av sitt liv för att nå är att avsluta säsongen på topp.

Han är inte besviken på stallet. Latifi är självmedveten om att hans prestationer inte varit så bra som man kan förvänta sig. Men han är besviken över att behöva lämna i slutet av säsongen och nämner att vissa faktorer har varit bortom hans kontroll.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese