Hem » Frustrerad Norris vill se F1 Världsmästare i McLaren
Frustrerad-Norris-i-en-Mclaren

Frustrerad Norris vill se F1 Världsmästare i McLaren

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Vad kan man egentligen säga om Lando Norris säsong 2022? Den unga britten har skrapat ihop 88 av McLarens 107 poäng hittills i år. Men även om han är den enda föraren som inte kör för något av de tre toppstallen som har stått på pallen så är han inte nöjd. En frustrerad Norris har flera gånger nämnt att bilen är svårkörd. Därmed är det inte bara Ricciardo utan även McLarens framtidshopp är inne på samma linje.

Frustrerad Norris känner sig begränsad av bilen

McLarenföraren upplever att hans prestationer ibland är bättre än vad resultaten visar. En frustrerad Norris har förklarat hur han känner i en intervju med SkySports.

Han är väl medveten om att han är lyckligt lottad som har en plats i Formel 1. Men säsongen 2022 har inte varit enkel för honom.

Vid vissa tillfällen känner britten att hans prestation verkligen håller toppklass. När han sedan ser resultatet inser han att han bara är på åttonde eller nionde plats i kvalen.

Det samma händer i racen där prestationer som enligt Lando Norris är bland de bästa han har stått för bara räcker till en sjätte – sjunde plats.

Måste tänka långsiktigt

I de svåra stunderna är det lätt att tappa motivationen. Norris har dock ett knep för att inte tappa modet.

Han fokuserar på det långsiktiga målet. I intervjun säger han att det kan vara frustrerande att veta att han kanske inte kommer att vinna något och att hans chans helt plötsligt dyker upp om 12 år.

En frustrerad Norris uppgav att det ibland känns som att han förtjänar mer. Han tävlar i ett startfält där en F1 förare har det enklaste racet någonsin och seglar hem vinsten.

Samtidigt svettas Norris själv och gör en riktigt bra insats men hamnar bara bland de lägre poängplatserna.

För att inte tappa hoppet intalar sig Norris att han måste hålla hoppet uppe. Han tvingar sig själv att tro att om ett par år, eller ett par race, så dyker hans chans upp.

Bjuder in världsmästaren att testa McLaren

Hittills i år har Red Bulls regerande världsmästare vunnit 11 av 16 race. Resultaten indikerar att han har haft en relativt enkel säsong.

I intervjun med Skysports berömdes Max Verstappen av kollegan Norris. De två är goda vänner och Lando lyfter fram Red Bullföraren som en av de snabbaste förarna någonsin.

Men han passar ändå på att ge Verstappen en liten pik i sidan. En frustrerad Norris påstår att Verstappen har haft en lite för enkel säsong.

För att göra den mer utmanande föreslog han att den regerande världsmästaren skulle försöka tävla i en McLaren. Kanske skulle det kunna vara mer utmanande?

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese