Hem » Stroll missar Singapore GP 2023 & Adidas på väg?

Stroll missar Singapore GP 2023 & Adidas på väg?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-09-17

Kvalet till Singapore Grand Prix 2023 var helt otroligt och resultatet var riktigt oväntat. Carlos Sainz tog sin andra raka pole position samtidigt som Lance Stroll kraschade ordentligt. Kanadensaren missar tyvärr racet till följd av olyckan. Rykten har dessutom dykt upp utanför banan som gör gällande att Adidas är på väg in i Formel 1.

Adidas kan bli F1 sponsor

Hugo Boss har hittills sagts ligga i pole position för att bli AlphaTauris nya namnsponsor fast de uppgifterna utmanas av nya rapporter i media under söndagmorgon. Det är schweiziska Blick som rapporterat att Adidas kan bli ny namnsponsor.

X-rapport om att Adidas kan bli AlphaTauris nya namnsponsor

Adidas närvaro i sporten skulle vara betydelsefull för deras status gentemot rivalen Puma. Mercedes Formel 1 stall kör redan med Puma som klädsponsor så att synas i Formel 1 kanske har blivit en prioritet för Adidas?

Stroll missar Singapore Grand Prix 2023

Lance Stroll kraschade ordentligt i Q1 under gårdagens kval till Singapore Grand Prix och olyckan får stora konsekvenser för Aston Martin i Grand Prixet. Stallet släppte ett pressmeddelande där det framkommer att den kanadensiska F1 föraren inte kommer att delta i tävlingen.

Därmed blir det bara 19 bilar och på startfältet. Stallchefen Mick Krack sa så här till Aston Martins pressteam:

“Hela stallet är lättat över att Lance kunde kliva ur bilen efter gårdagens olycka – men han har fortfarande känningar efter smällen. Vi har valt att prioritera hans återhämtning. Vi har tillsammans fattat beslutet att han avstår från racet ikväll och istället fokuserar på att komma tillbaka till Japan Grand Prix”

Fernando Alonso får ensam representera stallet på Marina Bay senare idag. Han startar från sjunde rutan sida vid sida med Kevin Magnussen som överraskande kvalade sjätte snabbast.

Max Verstappen undkom bestraffningar

Red Bull är inte helt nöjda med resultatet från gårdagens kval. Sergio Perez snurrade under sitt sista flygande varv i Q2 och missade chansen att ta sig vidare samtidigt som Max Verstappen inte alls var kompis med bilen.

En chockvåg gick genom F1 världen när det stod klart att den regerande världsmästaren inte tog sig in i Q3. Liam Lawson, som ersatt Ricciardo i AlphaTauri, kvalade snabbare än båda Red Bull förarna och tog sig in i Q3 på Verstappens bekostnad.

Tror du att han kan kriga sig till poäng i racet? Lawson ger 2,20 på en topp 10 placering hos Bethard.

Odds på topp 10 i SIngapore GP 2023

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Reservföraren från Nya Zeeland imponerar stort men frågan är hur nöjda Red Bull är med att han har bidragit till att försvåra stallets möjlighet att vinna samtliga race i år. Ingen kan hålla det emot Lawson att han gjorde sitt yttersta, men jag misstänker ändå att Horner och gänget har delade känslor rörande utfallet.

Men, Max Verstappen ska kanske vara glad att han får starta från elfte rutan efter att han var inblandad i flera incidenter under kvalet. Han utreddes för flera fall av att förhala och störa andra förares framfart.

Världsmästaren kom undan med en tillrättavisning samt 5000€ i F1 böter för att ha stört Tsunodas varv. Totalt kallades Max upp till domarna för tre separata företeelser.

Skärmdump från fia.com rörande Max Verstappen

Sainz tog pole position på Marina Bay

Carlos Sainz Jr fortsätter att visa finfin form och han har varit den dominanta Ferrariföraren under större delen av helgen hittills. Under gårdagens kval fortsatte spanjoren att visa att han har blivit ett med bilen.

Ferraris spanjor var den snabbaste av samtliga förare när kvalet avslutades och därmed kommer han att starta sitt andra Grand Prix i följd från pole position. Stallkamraten Charles Leclerc såg länge ut att göra Sainz sällskap i främsta startled, men George Russel ville annat.

Mercedesföraren tvingade sig in på andra plats och splittrade de två Ferrariförarna som ändå måste vara tillfreds med utgångsläget. Leclerc delar andra startled med McLarens Norris som var stark till skillnad från Piastri som rök i Q1, delvis till följd av Strolls krasch.

Även Haas båda förare, Magnussen och Hülkenberg förtjänar ett omnämnande. De två kvalade in i Q3 och startar racet från sjätte respektive nionde startruta och kanske kan det amerikanska stallet ta med sig värdefulla poäng från Marina Bay Street Circuit?

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Lamporna slocknar klockan 14:00 och då får vi reda på svaret. Bryts Red Bulls fina vinstsvit eller gör de en sensationell comeback?

Bethard erbjuder 7,0 på att någon av Red Bulls bilar tar sig hela vägen fram till täten.

Odds på vinnande stall på Marina Bay 2023

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Med tanke på att det är svårt att köra om kan det nog bli en ordentlig utmaning samtidigt som det är enklare att ta sig förbi framförvarande bilar i år än tidigare till följd av den nya raksträckan.

Startfält inför Singapore Grand Prix 2023

Nedan finner du det preliminära startfältet inför Singapore Grand Prix 2023. Det kommer att bli åka av och flera förare behöver klättra flera placeringar för att inte bli alltför besvikna.

Startfält Singapore Grand Prix 2023
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese