Hem » Ferrari och ödlor toppade fredagen i Singapore

Ferrari och ödlor toppade fredagen i Singapore

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-09-15

Formel 1 påbörjade sin tour i Asien under fredagen. Ferrari toppade båda träningspassen och de två förarna i röda overaller turades om att inneha snabbast varvtid. Lovar det gott inför fortsättningen av Singapore Grand Prix 2023?

Red Bull hade problem på Marina Bay

Red Bull har dominerat varje race hittills i år. Ferrari bjöd visserligen upp till dans på Monza senast men det var Max Verstappen som drog det längsta strået.

Det dominanta stallet hade oväntat problem under de två första träningspassen. Både Sergio Perez och Max Verstappen hade problem att komma överens med Red Bull bilarna.

Max var visserligen bara 0.12 sekunder bakom Leclerc i det första träningspasset trots problemen. Situationen hade inte förbättrats inför det andra passet för dagen.

Red Bull tappade faktiskt mark gentemot det övriga fältet. Superstjärnan Max Verstappen var bara åtta när det andra träningspasset avslutades och Sergio Perez återfanns på sjunde plats.

Så vem vet, kanske får vi se Max kämpa lite för att upprätthålla sin otroliga svit? Och kanske fallerar även Red Bulls trend om inte Perez steppar upp?

Odds på Singapore Grand Prix 2023 från Bethard

Ska vi tro på bettingmarknaden där man kan hitta odds på Formel 1 så behöver Red Bull inte oroa sig. Bethard erbjuder 1,35 på att Max Verstappen vinner på söndag och Red Bull står i 1,35. De tvekar alltså inte trots händelseutvecklingen idag.

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Vi kan givetvis inte dra för höga växlar efter fredagens träningspass av flera anledningar, exempelvis det faktum att vi besöker en stadsbana där förarna mycket väl kan hålla tillbaka lite under träningspassen. Marginalerna är så små att eventuella misstag kan bli extremt kostsamma.

Ferrari visade styrka på Marina Bay under fredagen

Jag sa att man inte kan läsa in för mycket från fredagsträningarna i det föregående stycket men trots det anser jag att Ferraris prestation måste lyftas fram. Italienarna verkar helt klart kunna bygga vidare på den fina formen från Monza.

De två förarna visade styrka och de toppade varsitt pass. Frågan är om det kan hålla i sig under hela helgen. Vi vet dessvärre att Ferrari tenderar att ha svårigheter med att sy ihop en hel racehelg.

Hur det hela utvecklar sig imorgon återstår att se men det ser bra ut för det italienska stallet. McLaren hade visserligen tagit med sig väldigt omfattande uppdateringar, så kanske gick inte de på helfart idag.

Kortfattat kan vi summera det med att läget kan förändras ordentligt imorgon. Bethard betalar just nu 1,8 på att Ferrari har två bilar i topp 6 på söndag och det ser faktiskt inte helt omöjligt ut.

Lawson hänger i

Liam Lawson gör sin tredje helg som förare hos AlphaTauri. Han har verkligen imponerat hittills och han har blandat sig i leken om att köra vidare i Formel 1 även nästa år.

Kommentatorerna spekulerade i huruvida Red Bulls reservförare hade tillgång till all motorkraft ännu och spekulationerna byggde på att Lawson inte har kört på en stadsbana på väldigt länge. Tanken är att man genom att hålla tillbaka kan bygga upp självförtroende sakta men säkert och lägga grunden till en bra helg.

Efter två träningspass står det 1 – 1 mellan Tsunoda och Lawson, något vi inte kan dra för höga växlar av. Skulle Lawson kvala starkt imorgon stärker han dock sin aktie och möjligheten finns fortfarande för honom att ta plats i en F1 bil nästa år.

Ödlor på banan

Tidigare i år såg vi miljöaktivister vara inne och härja på racingbanan när Formel E besökte Berlin. Idag fick Formel 1 oväntat och något ovälkommet besök.

Tacksamt nog handlade det inte om mänskligt våldgästande. Istället var det några individer ur den lokala reptilbefolkningen som tog sig in på banan – ödlor tvingade nämligen ut den gula Formel 1 flaggan vid flera tillfällen i det första träningspasset.

Ödlorna är främst aktiva under dagstid sägs det. Så, förhoppningsvis kommer de inte att påverka kvalet eller racet senare i helgen. Men, lite lustigt var det och förarna var snabba med att skicka radiomeddelande om de oväntade gästerna.

JP kallade dem exempelvis för “Godzilla” när han kommunicerade med Verstappen.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese