Hem » Hugo Boss kan bli AlphaTauris nya namnsponsor

Hugo Boss kan bli AlphaTauris nya namnsponsor

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-08-03

Hugo Boss kan bli AlphaTauris nya titelsponsor. I den här artikeln kommer vi att diskutera de potentiella förändringarna för Red Bulls systerstall. Så sätt dig bekvämt, förbered dig på en intressant artikel och fortsätt läsa för att få reda på mer.

AlphaTauri planerar en rebrand

Rykten i media har gjort gällande att mycket kommer att förändras hos Red Bulls systerstall AlphaTauri. Dessa rykten fick vatten på sin kvarn förra månaden när Helmut Marko uppgav att stallet planerar en rebranding inför nästa år.

Försäljningen av namnrättigheterna syftar till att göra teamet mer ekonomiskt hållbart. Detta har bestämts efter att Red Bulls nya ledning – ledd av Oliver Mintzlaff efter bortgången av företagets medgrundare Dietrich Mateschitz – valde att inte sälja AlphaTauri, trots att det ryktades om en försäljning.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Nytt namn och nytt fokus

Istället för att göra sig av med stallet kommer man att satsa stort. Teamet ska konsolideras runt sin aerodynamiska operation i Bicester, Storbritannien och kommer att arbeta nära Red Bull.

På så sätt kan man hitta bättre synergier vilket kan bidra till att AlphaTauri lämnar bottenskiktet av konstruktörsmästerskapet. Som en del av processen har Red Bulls ledning valt att agera och söka efter en ny namnpartner.

Det är den öppningen som har möjliggjort att vi eventuellt får se Hugo Boss som ny namnsponsor till AlphaTauri.

Hugo Boss stiger in

Nyheterna om att det har inletts förhandlingar mellan Red Bull och Hugo Boss rapporterades först av den italienska delen av motorsport.com. Dessa var även tidiga på bollen rörande att Alfa Romeo kan lämna Sauber för Haas.

Den här säsongen sponsrar Hugo Boss Aston Martin, men den tidigare McLaren-sponsorn söker större F1-exponering. Att så är fallet förvånar inte då den nuvarande VD:n, Daniel Grieder, har en historia av att vilja synas i samband med F1.

Framtida namn och partnerskap

Om avtalet går igenom kommer AlphaTauri troligen att byta namn till ‘Boss‘ eller ‘Boss Orange‘ med hänvisning till den specifika klädkollektionen. Hugo Boss VD Daniel Grieder, som tog över företaget 2021, var tidigare på Tommy Hilfiger, som arbetar i nära samarbete med Lewis Hamilton och Mercedes.

Därmed finns det alltså flera länkar mellan Hugo Boss och Formel 1. Men, något avtal är ännu inte undertecknat.

AlphaTauri VDn Peter Bayer bekräftade för Autosport:

Vi diskuterar med flera företag som är intresserade av att arbeta med oss i framtiden, men för tillfället finns det ingen information att släppa.

Angående spekulationerna om titelsponsringen sa avgående teamchef Franz Tost:

Titelsponsorn är en mycket attraktiv, och vi får se vad förhandlingarna kommer att resultera i de kommande månaderna. Vi pratar med olika företag. Lyckligtvis finns det ett stort intresse.

Stora förändringar väntar AlphaTauri

En rebranding av AlphaTauri är en del av de stora omstruktureringarna av stallet som görs inför Formel 1 säsongen 2024. En annan märkbar förändring är att AlphaTauri har anställt Ferraris Laurent Mekies som teamchef.

Fransmannen, som lämnade Ferrari inför racet på Spa, tar över vid årsskiftet efter Franz Tost. Dessutom har FIA generalsekreterare Bayer tagit sig an rollen som VD.

Med det sagt så är inte Hugo Boss det ända företaget som är intresserade av att ta över som namnsponsor, precis som Tost sa. Den nuvarande AlphaTauri-sponsorn Orlen, vars logotyper framträder syns på bakvingen, speglarna och bilens halo, ska också också visat intresse.

Dessa förändringar innebär en stor omvandling för AlphaTauri. De kan göra gott och medför potentiellt stora fördelar om de lyckas navigera genom denna period på ett bra sätt.

Med en ny namnsponsor, en ny teamchef och en ny VD, finns det mycket som talar för att mycket kommer att kunna se annorlunda ut 2024. Men med förändring kommer också risker, och det kommer att bli spännande att se vad framtiden har med sig för Red Bulls systerstall.

Källa: Autosport.com

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese