Hem » Mick Schumacher till Alpine och Ricciardo out?
Mick-Schumacher

Mick Schumacher till Alpine och Ricciardo out?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Det råder inte sommarsemester för alla som är involverade i Formel 1. Inte minst till följd av att Fernando Alonso valt att lämna en het styrning efter sig i Alpine inför nästkommande säsong. Nu ryktas det i brittisk media om att Mick Schumacher kan bli köra tillsammans med Ocon nästa år. Det säger ingen mindre än tyskens egen farbror och före detta F1 föraren Ralph Schumacher.

Schumacher till Alpine aktuellt eftersom inget kontrakt skrivits på

Det uppstod en ordentlig röra i Paris efter att Alonso beslutat sig för att lämna Alpine. Inte nog med att Szafnauer och övriga i ledningen lät spanjoren slinka dem ur händerna. De kan även ha schabblat bort guldklimpen Piastri till McLaren.

Situationen har medfört att det spekuleras friskt i huruvida Ricciardo kommer att ta återvända till Alpine, stallet han lämnade för McLaren. Samtidigt ser Ralf Schumacher en gyllene möjlighet att stärka sin brorsons aktier på förarmarknaden.

Den mindre framgångsrika av förra generationens Scumacherbröder har uttalat sig i pressen och meddelat att Mick Schumacher till Alpine kan bli verklighet. Haas har trots allt inte förlängt hans kontrakt.

Huruvida det kommer att vara görbart att placera Vettels lärling i Alpine är dock något oklart. Han är trots allt associerad med Ferrari via deras förarprogram. Skulle fransmännen kunna köpa ut honom?

Andra kandidater heta kandidater för andra styrningen i Alpine

Det är inte bara Ricciardo och Schumacher som skulle kunna tänkas köra tillsammans med Esteban Ocon i Alpine 2023. En möjlighet som inte är att förringa är att fransmännen faktiskt har rätt rörande Piastris kontrakt.

Kanske är det så att den unga Australiensiska F2 mästaren kommer att få infinna sig i att hans arbetsgivare förblir den samma även nästa år.

Andra kandidater som omnämns i media är Hülkenberg. Aston Martins reservförare har kört två race under säsongsinledningen och låg länge före Lance Stroll i förar-vm.

Ralf Schumacher säger att hans landsman inte kan räknas bort. Därutöver är det alltså Ricciardo som skulle kunna vara aktuell.

Men rörande den nuvarande McLarenförarens framtid agerar Ralf domedagsprofet. Han tror att det är högst osannolikt att vi kommer att få se Ricciardo köra för något annat F1 stall.

Själv verkar Ricciardo inte alls vara sugen på att sluta. Han har siktet inställt på att köra vidare och han sitter på en stark hand. Han är kontrakterad med Zak Browns gäng fram till slutet av 2023 och skulle alltså behöva köpas ut från sitt nuvarande avtal.

Visserligen finns det starka kopplingar mellan McLarens stallchef, Andreas Seidl och Piastris manager, den före detta Red Bull föraren Mark Webber. Det skulle därmed kunna finnas incitament hos McLaren att lösa ut Ricciardo från den nuvarande överenskommelsen.

Enligt Daily Mail               pågår faktiskt förhandlingar mellan Ricciardo och stallet för att hitta en lösning. Skulle det hända finns det inte något som säger att han inte kan hamna i Alpine, bortsett från Ralfs ord.

Skysports har rapporterat att Ricciardo skulle kunna bli aktuell för dem. Vem som har rätt och fel här återstår att se.

Källor: Express, Daily Mail, Skysports

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese