Hem » Inför Frankrike Grand Prix 2022: Tv-Tider och Speltips
Fransk-flagga-bla-himmel

Inför Frankrike Grand Prix 2022: Tv-Tider och Speltips

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Det finns mycket att se fram emot inför Frankrike Grand Prix 2022. Ferrari har vunnit de två senaste racen på Red Bull Ring samt Silverstone 2022. När det nu är dags för det näst sista racet på F1 kalendern 2022 innan sommaruppehållet förväntas även Mercedes kunna blanda sig i toppstriden. Visserligen lär silverpilarna inte nå hela vägen till segern, men de kan röra om i de främre startleden och lägga grunden till ett roligt race.

TV tider inför Frankrike Grand Prix 2022

Se till att boka upp söndag eftermiddag inför Frankrike Grand Prix 2022. Racet på Paul Richard startar 15.00 svensk tid. Även kval och träningar är allokerade till fredag samt lördag-eftermiddagarna den kommande helgen. Du ser sändningarna antingen via Viaplay eller F1TV Pro.

  • Träning 1: Fredag 2022-07-22 – 14:00 – Sändning (Viaplay): 13:55
  • Träning 2: Fredag 2022-07-22 – 17:00 – Sändning (Viaplay): 16:55
  • Träning 3: Lördag 2022-07-23 – 13:00 – Sändning (Viaplay): 12:55
  • Kval: Lördag 2022-07-23 – 16:00 – Sändning (Viaplay): 15:55
  • Race: Söndag 2022-07-24 – 15:00 – Sändning (Viaplay): 14:00

Utöver sändningarna via de två ovan nämnda streamingtjänsterna så kan du se F1s egna uppsnack via Youtube. Där hittar du också en sändning inför racehelgen som vanligtvis släpps på torsdag kväll.

Speltips inför Frankrike Grand Prix 2022

Under de senaste tre tävlingshelgerna har Mercedes Lewis Hamilton tagit pallplatser. Samtidigt har Russell varit fyra i Kanada samt i Österrike och han tvingades bryta på Silverstone efter den otäcka olyckan där halo gjorde jobbet för Zhou.

I Azerbajdzjan var det Russell som tog sig upp på podiet. Vi får gå hela vägen tillbaka till Monaco för att hitta ett race där Wolffs ingen av killar slutat topp 3.

Samtidigt vet vi att Mercedes har haft den mest pålitliga bilen hittills i år. Med tanke på de extrema temperaturerna som väntas i Europa och de problem som andra F1 stall har haft tycker jag ändå att Russell topp 3 kan vara ett spännande spel.

Skälet till att jag tror att han kommer bli den ledande av de två Mercedesförarna i helgen är att Hamilton kommer att lämna plats åt De Vreis i FP1. Därmed får George ett övertag i termer av inställningar och liknande.

Bethard erbjuder 2.75 på att så blir fallet (2022-07-20 15:25CEST)

Alonso topp 6 – Hett speltips inför Paul Richard

Ett annat spännande spelobjekt inför racet på Paul Richard är Alonso topp 6. Den rutinerade spanjoren har varit bra hela säsongen och han fick in en ny motor i cirkulation senast i Alperna.

Alonso kan mycket väl komma att leda mittfältet i Frankrike, Alpine är dessutom hemmastall. Under veckan som gick publicerade The-Race en sammanställning som visade att Fernando kan ha förlorat hela 47 poäng under säsongen.

Det indikerar vilken speed och potential som finns hos honom och bilen. Samtidigt bör väderförhållandena återigen pekas ut som en faktor att hålla ögonen på i helgen.

Frågan är om inte värmen kan bidra till problem med kylningen som kan få åtminstone en av topp 6 bilarna att falla av. Med det i åtanke vill jag testa en liten peng på Fernando topp 6 inför Frankrike Grand Prix 2022.

Bethard erbjuder 2.50 på Alonso topp 6 (2022-07-20 15:25 CEST)

Red Bull tar med uppdateringar till Frankrike

I de två senaste tävlingarna har Red Bull fått ge med sig i tätstriden mot Ferrari. Leclerc seglade hem segern i Österrike trots att han hade problem med gaspedalen.

Hade inte Sainz fått se sin motor brinna upp hade Max Verstappen mycket väl ha kunnat sluta trea. Med andra ord kanske Red Bull behöver uppdatera bilen för att återta greppet?

Det verkar de själva tycka.

Enligt AutoMotorUndSport ska Horner och ligan få lite nya delar på bilen. Uppdateringarna i kombination med den bättre pålitligheten medför att Max Verstappen kanske bör vara favorit här?

Oavsett vilket så kan vi förvänta oss ett spännande race inför Frankrike Grand Prix 2022.

Tillgängliga däck från Pirelli

Vilka F1 däck som finns att tillgå är alltid viktigt att ha koll på. Enligt däcksleverantören Pirelli är däckslitaget på Paul Richard relativt högt, 4 av 5.

Därför har de valt att ta med sig något hårdare gummiblandningar till helgens tävling. Däcken som stallen har att tillgå är:

  • Hårda däck (Vita) – C2
  • Medium däck (Gula) – C3
  • Mjuka däck (Röda) – C4

I fjol vann Max Verstappen med en tvåstoppare. Han var den enda föraren att välja den strategin, men då låg racet en månad tidigare i tiden. Därmed kan vi troligtvis få se fler förare välja att besöka depån fler än en gång på söndag.

Omkörningsvänlig bana i Frankrike

Inför Frankrike Grand Prix 2022 kan vi förvänta oss relativt många omkörningar. Paul Richard är en bred bana med två zoner för DRS. Den är 12 meter bred på sina ställen.

Det ger bra möjligheter att utmana den framförvarande föraren.

Låt oss hoppas på en riktigt händelserik tillställning på Paul Richard i helgen när Frankrikes GP går av stapeln.