Hem » Gör Sebastian Vettel comeback i Bahrain?

Gör Sebastian Vettel comeback i Bahrain?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-03-01

Gör Sebastian Vettel comeback utan att missa ett enda race sedan han gick i pension? Den fyrfaldiga världsmästaren som lämnade sin styrning efter fjolårssäsongen är en av dem som kan ersätta Lance Stroll.

Skulle Vettel göra en oväntad återkomst kan man argumentera för att Aston Martin har den starkaste föraruppställningen av alla. Stallchefen Mike Krack utesluter inte att hans före detta ledande förare tar på sig hjälmen igen, redan i säsongsdebuten nästa helg i Bahrain.

Titta på Vettels eventuella återkomst till Formel 1 i Bahrain

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Gör Sebastian Vettel comeback?

När media frågade Aston Martins stallchef Mike Krack om vem som skulle köra ifall Stroll inte återhämtar sig, uteslöt han inte en comeback för Sebastian Vettel. Tysken körde för hans stall under de två föregående åren men beslutade sig för att gå i pension – en handling som fick silly season att explodera under sommaruppehållet.

Under tävlingshelgen i Japan på Suzuka där den nu flerfaldiga världsmästaren Max Verstappen säkrade sin andra VM-titel fick Vettel frågan om han kan tänka sig en comeback. Tyskens svar – jag kan helt ärligt tänka mig att göra ett engångsframträdande på Suzuka igen.

Men, eftersom Lance Stroll riskerar missa säsongspremiären kanske Vettel ställer upp tidigare? Först rapporterades det att skadan som kanadensaren drog på sig i sin cykelolycka inte var så allvarlig – men händelseutvecklingen ser inte positiv ut.

Krack utesluter inte att Sebastian Vettel gör comeback

Mot slutet av årets F1 testing ställde journalister frågor till Mike Krack om Strolls eventuella ersättare och dessa inkluderade alltså Vettel. Då framkom det att stallchefen hade varit i kontakt med sin före detta förare.

Jag har haft ett par telefonsamtal med Sebastian, men så var det även under fjolåret och så kommer det fortsätta att vara även framöver.”

The-Race

Huruvida dessa samtalen har ägt rum före eller efter att Lance Stroll råkade ut för sin olycka ville Krack dessvärre inte kommentera.

Luxemburgaren avböjde dessutom att förmedla om Sebastian Vettel själv har visat intresse i att kliva in som ersättare.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Vidare sa Mike Krack att vi inte ska glömma varför Vettel gick i pension – han hade en väldigt väl genomtänkt plan.

Den måste Aston Martin och andra inom F1 acceptera och respektera.

Krack avslutade med att uppge att Formel 1 stallet inte har tagit något slutligt beslut ännu, de ser vad som händer.

Plan A är fortfarande att Lance Stroll kan köra i Bahrain när det första av 23 race på Formel 1 kalendern går av stapeln.

Andra alternativ ifall Stroll inte kan köra

Skulle Lance Stroll inte kunna köra känns det mer naturligt att Aston Martin vänder sig till sina reservförare snarare än att låta Vettel göra comeback.

De har tillgång till den regerande F2 mästaren Filipe Drugovich som ersatte Stroll i försäsongstesterna.

Han är rookie och körde likväl på torsdagen som lördagen i Bahrain.

Det innebär att han har en känsla för bilen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Brasilianaren skulle mycket väl kunna ta Strolls styrning om kanadensarens skada förhindrar hans medverkan.

Det andra alternativet är att använda Vandoorne som har tidigare erfarenhet av att tävla i F1 – något som Drugovich saknar.

När media frågade stallchefen Krack hur deras tankegångar gick svarade han så här:

Det är något vi får diskutera under de kommande dagarna. Jag beklagar att jag inte kan ge er några svar, jag har full förståelse för att ni frågar – men jag kan inte säga något just nu.”

The-Race

Vi får med andra ord vänta och se om det blir Sebastian Vettel som gör comeback, eller om någon av reservförarna kliver upp ifall Lance Stroll inte kan köra i säsongspremiären vid Alonsos sida.

Uppdatering 2022-02-26 17:10Aston Martin har meddelat att Drugovich tar Strolls plats om skadan inte läker

Källa: The-Race

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese