Hem » Officiellt: Drugovich tar Strolls plats om han uteblir

Officiellt: Drugovich tar Strolls plats om han uteblir

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-03-01

Nu har Aston Martin kommunicerat vem som ersätter Lance Stroll om han inte kan köra i Bahrain. Filipe Drugovich tar sig an rollen som ersättare. Det får väl ändå anses vara det mest logiska med tanke på att han körde en tredjedel av tiden under försäsongstesterna.

Se Drugovich eller Stroll i säsongsöppningen

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Aston Martin: Drugovich tar Strolls plats

Tidigare idag skrev jag en artikel baserad på rykten från depån om att Vettel kunde vara aktuell för att göra comeback i Bahrain.

Det ryktet sköts snabbt ner av Aston Martin F1 team som nu har Twittrat ut vem som ersätter Stroll om kanadicken inte kan tävla till följd av sin cykelolycka.

Vettel får fortsätta njuta av sin pension och istället är det en debutant som kan komma att sitta bakom ratten när lamporna släcks på Bahrain International Circuit för det första racet på årets F1 kalender.

Filipe Drugovich kommer att köra om Lance Strolls skada inte läker.

Därmed kan brasilianarens två pass under försäsongstesterna komma extra väl till nytta och vi får i så fall se ett nytt ansikte på startfältet.

Stroll har besökt MotoGP-läkare

Samtidigt som stallet förbereder sig för att i värsta fall behöva ersätta Lance Stroll i säsongsöppningen den kommande helgen så arbetar föraren frenetiskt för att kunna delta i tävlingen.

Enligt GPfans.com har Fernando Alonsos nya stallkamrat varit på läkarbesök i Spanien – och han träffade inte vilken läkare som helst.

Det är den högt ansedda Dr. Mir som ska ha tagit sig en titt på Strolls skada.

Dr. Mir har ett rykte om sig att lyckas plåstra ihop MotoGP förare så att de är tillbaka på motorcykeln efter bara några dagar, trots att de råkar ut för riktigt otäcka olyckor.

Lance Stroll kör i simulatorn

Under tiden som vi väntar på att få ett besked rörande huruvida den regerande F2-mästaren Drugovich kommer att köra i säsongsöppningen jobbar Stroll i simulatorn.

Det är ett sätt för Aston Martin och Lance själv att utvärdera om hans fysik tillåter honom att delta när säsongen rivstartar i Bahrain nästa helg.

Oavsett vilket så ser Aston Martin ut att ha tagit ordentliga steg framåt.

Enligt vissa journalister, bland annat Mark Hughes på The-Race, är de troligtvis mer konkurrenskraftiga än Mercedes.

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Det framkom i deras podcast efter att den sista sessionen av årets F1 testing avslutades igår.

Med andra ord kan det bli åka av för Aston Martin, oavsett om det är Drugovich eller Lance Stroll som sitter i cockpiten.

Vi får följa händelseutvecklingen noga och se vem av de två som kör.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese