Hem » F1 försäsongstester 2023: Datum, Regler & TV-Tider

F1 försäsongstester 2023: Datum, Regler & TV-Tider

F1 försäsongstester 2023 anordnas i Bahrain. Årets F1 testing körs på banan i Sakhir under slutet av vecka åtta, torsdagen den 23:e februari till lördag 25:e februari. Läs vidare och ta reda på allt du behöver veta kring hur stallen och F1 förarna kommer att förbereda sig inför säsongen 2023.

Se F1 försäsongstester 2023 på TV

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Viasat kommer att visa försäsongstesterna i Formel 1 2023. Sändnigarna inkluderar samtliga träningspass och de är en perfekt uppvärmning inför racen på årets F1 schema.

Därmed kan du se testerna via antingen en prenumeration på strömningstjänsten Viaplay, eller via Allente där du får tillgång till Viasats kanaler.

Du kan se testerna på TV från och med klockan åtta på morgonen torsdag – lördag. Eftermiddagspasset sänds också och det börjar 13:00.

Det går dessutom att se bilarna via F1TV – Formel 1:s egen strömningstjänst.

Datum för försäsongstesterna i Formel 1 2023

Formel 1 genomför sitt enda försäsongstest den 23:e – 25:e februari. Det är ett testtillfälle mindre än fjolåret då de nya bilarna även provades i Barcelona.

De tre dagarna delas upp i sex sejourer. Varje dag är uppdelad i två delar, en före och en efter lunch.

Förmiddagspasset är fyra timmar långt och lunchpausen är 60 minuter. Sedan återvänder F1 stallen till sina bilar för eftermiddagspasset som är fyra och en halv timme långt.

Totalt får stallen 25 timmar och 30 minuter på sig att bekanta sig med bilarna under F1 försäsongstester 2023.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Regler för F1 försäsongstester 2023

Reglerna för Formel 1 testerna är att varje stall får köra med en bil. Det innebär en kostnadsbesparing samtidigt som racingbanan blir mindre trafikerad.

Tyvärr medför det att varje förare endast får en och en halv dag – eller tre träningspass – vid ratten innan säsongen drar igång på riktigt. Med det sagt så finns det inte någon särskild regel för hur mycket varje förare ska köra.

Lösning på fjolårets incident

Förra året uppstod ett problem då Haas inte fick sina delar levererade i tid på grund av logistikproblem hos DHL. Det innebar att de förlorade tid på banan samtidigt som konkurrenterna samlade in värdefulla data.

Samtliga tall kallades in till ett möte och det beslutades att Günther Steiners killar skulle få ta igen tiden genom att köra under eftermiddagarna. Därmed fick alla samma tid vid försäsongstesterna ifjol trots debaclet.

Lite roliga kuriosa från den försäsongstestningen i F1 är att det var under en sen eftermiddag som Magnussen satte snabbast varvtid av alla. Detta i sin återkomst vilket man kan tycka var helt osannolikt.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − fem =