Hem » Ingen Stroll på försäsongstesterna efter skada

Ingen Stroll på försäsongstesterna efter skada

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-02-22

Det blir ingen Stroll på försäsongstesterna på Bahrain Internatioanl Circuit senare i veckan. Aston Martin-föraren har skadat sig under ett träningspass i Spanien och tvingas lämna återbud. Det innebär att han inte kommer att ha testat den nya bilen inför premiärhelgen.

Se försäsongstesterna som Stroll missar på TV

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Ingen Stroll på försäsongstesterna

Under måndagen meddelade Aston Martin att Lance Stroll kommer att missa Formel 1:s försäsongstester 2023. Skälet är att han har råkat ut för en skada under sitt träningsläger.

Det var i Spanien som kanadensaren var inblandad i en olycka med sin cykel. Till följd av händelsen har F1 föraren dragit på sig en mindre skada och tvingas lämna återbud.

Troligtvis ingen fara på taket för premiären

Visst – det blir ingen Stroll i veckan men det innebär inte att han kommer att missa säsongspremiären. Det första racet på F1 kalendern går av stapeln den med FP1 den tredje mars.

Enligt pressmeddelandet från Aston Martin förväntas Stroll återhämta sig snabbt. Med det sagt så kommer stallet att behöva följa hans utveckling noggrant och bekräfta att han kan delta i säsongsöppningen.

Lance själv sade så här:

“Jag har råkat ut för en olycka under ett träningspass med min cyckel under förberedelserna inför säsongen. Jag är fast besluten att komma tillbaka till förarstolen och jag är förväntansfull inför säsongen vi har framför oss. Motivationen är hög för att så snabbt som möjligt studsa tillbaka från det här bakslaget.” (Översatt citat)

Aston Martins pressmeddelande

Vem ersätter Stroll?

I och med att det inte blir någon Lance Stroll i Aston Martins bil under försäsongstesterna måste vi fråga oss – vem kör istället? Det är inte satt i sten och det finns ett par alternativ.

Under fjolåret var det den nuvarande Haasföraren Nico Hülkenberg som hade rollen som reserv- och testförare. Men han är så klart inte tillgänglig längre.

Hans skor har fyllts av två herrar. Den regerande F2-mästaren Drugovich är den ena och den före detta McLarenföraren och tillika reservföraren i Mercedes, Stoffel Vandoorne är den andra.

Men, belgaren Vandoorne är inte tillgänglig. Skälet är att han tävlar i Formel-E under helgen.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Han ligger för tillfället på sextonde plats i mästerskapet som leds av Pascal Wehrlein som var stallkamrat med den före detta svenska F1 föraren Marcus Ericsson i Sauber.

Det innebär att bara två alternativ återstår. Antingen får Drugovich chansen att köra de timmarna som Stroll skulle ha suttit bakom ratten.

Hela testen tilldelas Alonso?

Alternativt tilldelas hela försäsongstesten Fernando Alonso, stallets nya stjärnförare. Det var så McLaren organiserade sig förra säsongen när Ricciardo var sjuk under fjolårets tester.

När det inte blir någon Lance Stroll i bilen efter olyckan känns det rimligast att Alonso får några extra mil i kroppen. Motargumentet skulle kanske vara att man vill förbereda Drugovich ifall han måste ersätta Stroll i premiären.

Fast med tanke på att det verkar vara en lindrig skada bör Aston Martin inte behöva tänka på att skola in Drugovich. Istället kommer tiden troligtvis användas för att optimera förutsättningarna för Alonso.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =