Hem » Drugovich ersätter Stroll i Bahraintesterna

Drugovich ersätter Stroll i Bahraintesterna

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-02-21

Igår rapporterades det att Lance Stroll missar försäsongstesterna som arrangeras i Bahrain på Bahrain International Circuit. Idag kom nyheten om att reservföraren Filipe Drugovich ersätter Stroll. Det innebär att den regerande F2-mästaren får värdefull tid bakom ratten.

Se försäsongstesterna där Drugovich ersätter Stroll

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Drugovich ersätter Stroll i försäsongstestet

Efter att Lance Stroll skadade sig under ett träningspass på sin cykel tvingades han lämna återbud till försäsongstesterna. Det innebar att Aston Martin var tvungna att se över sina alternativ.

Eftersom Vandoorne är frånvarande för att köra F2 uteslöts han. Själv trodde jag att stallet skulle välja att allokera mer tid till Alonso men så blir det inte.

Idag följde F1 teamet upp gårdagens nyhet med att annonsera att Drugovich ersätter Stroll under torsdagens morgonpass i Bahrain. Därmed får brasilianaren känna på hur bilen känns i verkligheten.

Vem som kör de senare passen är inte bestämt ännu och det kommer att kommuniceras senare i veckan. Det har även spekulerats i att Mick Schumacher skulle kunna köra i försäsongstesterna, men det förnekas av tysk media.

Ersätter Drugovich Lance Stroll i premiären?

I pressmeddelandet som släpptes i samband med att Strolls frånvaro annonserades lät det inte som att skadan skulle vara så allvarlig. Men, med tanke på att reservföraren Drugovich får chansen under torsdagens förmiddagspass anar vi kanske ugglor i mossen?

Det kanske är så att brasilianaren får steppa in och köra bilen som annars skulle ha framförts av Lance Stroll i säsongspremiären? Troligtvis är det här bara en försiktighetsåtgärd, men chansen finns ändå där.

Om inte annat kan vi tänka oss att det är värdefullt för framtida arbete i simulatorn att faktiskt ha kört den fysiska F1 bilen – därmed kan stallet och ingenjörerna få bättre feedback. Med andra ord slår Aston Martin två flugor i en smäll här när Drugovich tar över Strolls bil under hans skadefrånvaro vid det första passet i veckans tester.

Filipe Drugovich utsedd till reservförare i McLaren

När vi ändå pratar om den F2-mästaren från säsongen 2022 är det värt att peka ut att han har fått ett nytt uppdrag. McLaren har valt att addera de två Aston Martin anställda till sin pool av reservförare.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Det innebär att både Stoffel Vandoorne och Drugovich kan komma att klä sig i orange den här säsongen. Enligt Sportskeeda har de två F1 stallen kommit överens om att McLaren kan komma att använda de två herrarnas tjänster under säsongens 15 första tävlingar.

Med andra ord kanske det bara är en försmak inför vad som komma skall för Drugovich när han rattar ut på Bahrain International Circuit på torsdag morgon. Står stjärnorna rätt för honom kanske han kan få visa upp sig vid upprepade tillfällen under säsongen som står runt knuten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − elva =