Hem » Ferraris rekrytering från Red Bull öppnar för Mekies & Marko ser ny Perez

Ferraris rekrytering från Red Bull öppnar för Mekies & Marko ser ny Perez

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Att Ferrari måste ersätta sin förlorade personal råder det inga tvivel om. Det anrika italienska Formel 1 stallet har identifierat några namn i Red Bull som de lockar över. Deras beslut om att byta arbetsgivare kan medföra att Mekies lämmar Ferrari tidigare än vad vi först trott.

Det är ett av samtalsämnena inför Miami Grand Prix dit F1 återvänder i år igen för säsongens första race i USA. Du kan se det på ViaPlay via Allente.

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Ferraris rekrytering från Red Bull öppnar för Mekies

Under vinterns stallchefs kaos var det flera stallchefs som tilläts lämna sina uppdrag med väldigt kort varsel. Det kanske inte är något unikt i att man slutar sitt jobb tvärt, men att byta till en högt uppsatt plats i ett annat F1 stall är ovanligt utan ett uppehåll.

Exempelvis lämnade den nuvarande chefen för Ferrari F1 stall, fransmannen Frederic Vasseur, Alfa Romeo och började sin nya tjänst omedelbart. Vanligtvis krävs dock att sådan personal sitter i karantän ett tag innan de byter jobb.

Så var det med Dan Fallows när han bytte Red Bull mot Aston Martin – om än inte som stallchefs. Samma öde ser AlphaTauris nyutnämnda överhuvud, Laurent Mekies, ut att gå till mötes.

Men, nu kan den situationen komma att ändras. När AlphaTauri offentliggjorde valet av Franz Tosts ersättare uppgav de inget datum för när den nya chefen skulle börja.

Senare har det framkommit att Mekies kan bli aktuell för sin nya tjänst sommaren 2024. Fast nu har Red Bull fått lite nya medel att förhandla med.

Ferraris rekrytering från Red Bull öppnar för Mekies övergång vid ett tidigare datum.

Inte imponerade med timingen

Vasseur var inte särskilt imponerad när AlphaTauri meddelade att Mekies skulle bli deras nya stallchef. Därför har Binottos ersättare inte varit allt för samarbetsvillig i termer av att snabba på bytet av arbetsgivare.

Nu säger Franz Tost att det kan finnas en möjlighet att saker och ting rör på sig snabbare.

Först och främst är det här något som Laurent och Fred måste lösa… Sedan har så klart Red Bull en avgörande roll i det här. Jag tror att Oliver Mintzlaff kommer att prata med Ferraris VD och hitta en lösning.

Ferrari ska, enligt Autosport, ha lockat över viktig personal från Milton Keynes till Maranello. Det inkluderar bland annat aerodynamisk personal, en kompetens som är hett efterfrågad.

Men precis som i fallen med Dan Fallows och Laurent Mekies så kan personalen inte byta stall hur som helst. Men, Toto Wolff som står Vasseur nära har uttalat sig i frågan.

Fred är en racer och han vet exakt vad han vill. Jag tror att han är okej med den rådande situationen, men uppenbarligen var det abrupt kommunicerat. Därför tror jag att Fred kommer att göra vad som är bäst för Ferrari. Det kan innebära att han måste sätta ut de vassa armbågarna.”

Med andra ord tror Toto Wolff att Ferraris rekrytering från Red Bull kan få saker att röra på sig snabbare. I den saken verkar han enig med AlphaTauri-chefen Tost.

Dr. Marko ser en ny Perez

För att forsätta på Red Bull spåret. Dr. Marko tenderar att vara pratglad och han har nu uttalat sig om situationen i stallet.

Att Perez i regel är andraförare råder det inte något tvivel om, men den här säsongen har han lyckats hålla jämna steg med Verstappen inledningsvis. Så, snacket har så klart börjat bubbla kring om mexikanen är en utmanare till världsmästartiteln.

Dr Marko har enligt Racingnews365 sagt att Perez har steppat upp sedan han anslöt till organisationen. Han har uttalat sig och sagt att han nu ser en ny Sergio Perez.

Underskatta inte Sergio. Han har ändrats sedan han kom till oss. Han har börjat arbeta!… Men, tidigare var han en mexikansk förare som gillade livet. Det gör han fortfarande, men han gör jobbet som krävs.”

Med det sagt så är Red Bulls seniora rådgivare fortfarande tydlig med vart han står rörande vem som ska hållas som favorit till VM-titeln. Det är så klart Max Verstappen.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 11 =