Hem » Drive to Survive ger orättvis bild av Norris

Drive to Survive ger orättvis bild av Norris

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Max Verstappen tycker att Drive to Survive förlöjligade och gav en orättvis bild av Norris. Holländaren och den unga britten är goda vänner vilket är välkänt. I samband med att årets upplaga av Drive to Survive – säsong 5 – släpps kommer nyheten att Verstappen inte uppskattade hur Norris visades upp i serien förra året.

Se Verstappen och Norris tampas på TV

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Verstappen är inget fan av Drive to Survive

Tidigare har Max Verstappen varit väldigt kritisk mot hur producenterna arbetar med Drive to Survive. Den senaste i raden av alla världsmästare i F1 är inte särskilt förtjust i hur scenerna klipps ihop.

Av den anledningen vägrade han att delta i upplagan som producerades under hans första världsmästarsäsong, 2021. Visserligen återvänder han till den femte säsongen, men han fortsätter att belysa sin poäng.

Trots att dokumentärserien, om vi nu kan kalla den för det givet hur den klipps, är populär hos fansen så uppskattar alltså inte alla förare produkten.

Drive to Survive framställde Norris felaktigt

Enligt Max Verstappen förlöjligades hans goda vän Lando Norris i Netflix-serien under föregående år. Även Ricciardo har blivit orättvist porträtterad enligt den regerande världsmästaren.

Enligt brittiska Mirror anser Max att hans båda kollegor har framstått som lite dryga och otrevliga – eller för att använda uttrycket holländaren gjorde – “de har framställts som två kukar“.

Verstappen påpekar att han känner Lando väl och han uttryckte ett visst missnöje med hur hans karaktär visades i serien.

Jag känner Lando, och jag tror att många känner honom. Han är en rolig och riktigt bra kille med en bra karaktär och när du tittar på avsnittet känns det som “vem är den där killen? Vad är det som pågår?”.

Mirror – Max Verstappen thought Netflix F1 Drive to Survive made Lando Norris “look like a d**k”

Felaktigt första intryck

I Verstappens mening förmedlar Netflix en felaktig bild av vissa förare till de nya tittarna som hittar Formel 1 via sporten. Sättet som Norris framställs medför att nya tittare kan komma att ogilla McLarenföraren.

Enligt Verstappen består det första intrycket, något som blev tydligt när han själv rättfärdigade varför han inte skulle delta i säsong fyra.

“Enligt mig, om du förstör något direkt, så kommer du inte att fixa det. Det är bara så det är, du har förstört det. Det är min ståndpunkt och så kommer det att vara även i fortsättningen.

Mirror

Verstappen deltar visserligen i den femte upplagan. Men, tycker han att media ger en felaktig bild, kan han mycket väl tänka sig att hoppa av igen.

Källa: Mirror

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese