Hem » Datum för Drive To Survive 2023 (Säsong 5)

Datum för Drive To Survive 2023 (Säsong 5)

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-02-19

Nu har Netflix offentliggjort sitt datum för Drive to Survive 2023. Den femte säsongen av den omåttligt populära serien kommer att bli tillgänglig i samband med försäsongstesterna. De genomförs i Bahrain på Bahrain International Circuit. Där kommer även säsongen gå av stapeln den helgen den 3:e – 5:e mars.

Datum för Drive to Survive 2023

Netflix har meddelat att den femte upplagan av Drive to Survive kommer att släppas den 24:e februari. För att se serien behöver du ha en prenumeration hos den amerikanska strömningstjänsten.

Kostnaden för ett abonnemang varierar mellan 99SEK – 179SEK per månad. Glädjande nog för oss som älskar F1 och vill se produktionen – som har bidragit så starkt till det ökade intresset i USA – är att du får tillgång till Drive to Survive säsong 5 med baspaketet.

Skulle du inte vilja se något annat i utbudet går det fint att avsluta prenumerationen när du vill. För mer information kan du besöka deras hemsida.

Netflix serien släpps samma helg som försäsongstesterna

F1 försäsongstest är för oss inbitna fans en grym möjlighet att få se de nya bilarna. Visserligen lanserar stallen prototyper i förväg, men det är inte samma sak som att se dem på racingbanan.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Försäsongstesterna sker i Bahrain samma helg som Netflix har har uppgett som datum för Drive to Survive säsong 5. Händelsen inträffar mellan den 23:e – 25:e februari. Det blir första gången vi får se de nya stallcheferna och förarna i sina nya roller.

Färre testdagar 2023

Till skillnad från fjolåret då de 10 F1 stallen fick två tillfällen på sig att testa bilarna – först i Barcelona och sedan i Bahrain – så är det bara ett test-tillfälle i år. Det beror delvis på att man vill reducera kostnaderna och troligen även på att säsongsstarten ligger så tidigt. Förra året började säsongen den 20:e mars, signifikant mycket senare än i år. Men – det innebär ju mindre väntan för oss och det är ju inte fy skam. Fast det blir tight att se hela Drive to Survive samt beta sig igenom försäsongsmaterialet innan säsongen börjar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − två =