Hem » Autosport Awards & Nytt Kontrakt för Leclerc
En Ferraribil susar förbi på en stadion med italiensk flagga. (AI-genererad)

Autosport Awards & Nytt Kontrakt för Leclerc

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-04

I helgen arrangerades Autosport Awards 2023 och det finns flera priser att uppmärksamma. Samtidigt läcker uppgifter ut från Italien som indikerar ett nytt kontrakt för Leclerc. Fast hur ser det ut för Carlos Sainz Jr och hans framtid i sporten?

Nytt kontrakt för Leclerc kan vara klart

Ferrari har avtal med sina nuvarande förare som sträcker sig över säsongen 2024. Därefter löper båda kontrakten ut och det finns intresse för att förlänga båda två.

Det anrika italienska stallet är dock måna om sin påläggskalv Charles Leclerc. Enligt Gazzetta dello Sport ska de nämligen ha skrivit ett nytt kontrakt med monegasken.

Avtalet innebär att denna högt ansedda F1 förare kommer att fortsätta klä sig i rött i ytterligare fem säsonger. Han kommer dessutom att få en dubbelt så hög Formel 1 lön.

På andra sidan garaget är det dessvärre inte lika muntert.

Trots att Carlos Sainz Jr tog Ferraris enda seger i F1 2023, så verkar han inte värdesättas lika högt internt. Scuderia Ferrari ryktas nämligen inte vilja ge honom ett längre kontrakt.

Spanjoren är enligt uppgifter sugen på ett 2-års kontrakt. Ferrari sätter sig dock på tvären och vill bara ge honom en förlängning med ett år fram till 2026.

Det ska dock noteras att inget av detta har kommunicerats officiellt. Uppgifterna kommer från journalisterna på den högt ansedda italienska mediebyrån som nämnt ovan.

Fast visst känns det nyheten om att Leclerc troligtvis blir kvar i F1 mer intressant än att Williams har förlängt med Sargeant?

Priser att uppmärksamma från Autosport Awards

Igår annonserade Autosport vinnarna i olika kategorier från Autosport Awards. Max Verstappen och Lando Norris fanns bland dem som mottog utmärkelser.

Lando Norris tilldelades priset som årets brittiska tävlingsförare. Därmed besegrade han sina två landsmän i Formel 1 samt Le Mans vinnaren James Calado.

Max Verstappen bärgade titeln årets racingförare. Det kan jag personligen tycka är rätt med tanke på hur dominant den regerande F1 världsmästaren var i år.

Ett annat roligt pris som är värt att nämna är vilken arrangör som gjort bäst jobb. Brittiska Silverstone fick den äran och besegrade bland annat arrangörerna av Miami Grand Prix samt ACO som skapar förutsättningarna som krävs för Le Mans.

Du kan läsa mer hos Autosport om diverse olika priser.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese