Hem » Sauber hintar om ny sponsor i Storbritannien – Bryter tradition
F1-bil i en lagerfabrik med brittiska flaggor (ai-genererad)

Sauber hintar om ny sponsor i Storbritannien – Bryter tradition

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-05

Sauber tillhör en minoritet av Formel 1 stall som är baserade utanför Storbritannien. Det nu Audi-ägda stallet är hemmahörande i Schweiz och de har traditionellt sett lanserat sin bil i alplandet. Nu hintar Schweizarna om att deras nya titelsponsor kan vara brittisk genom att bryta en tradition.

Avtalet med Alfa Romeo löper ut

Det tidigare sponsoravtalet med Alfa Romeo löpte som bekant ut efter årets säsong av Formel 1. När lamporna slocknar för F1 2024 kommer Alfa Romeos namn inte längre att finnas kvar i sporten.

Audis ägarskap innebar att det blev ohållbart och opraktiskt för Sauber, likväl som Alfa Romeo, att förlänga dealen. Därmed finns det en attraktiv plats som namnsponsor till ett Formel 1 stall ledigt.

Under Autosport Awards kom nyheter som kan vara knutna till just Saubers kommande namnsponsor. En sådan deal skulle troligtvis sträcka sig över två år innan Audi kliver in med sin logotyp och sitt namn inför säsongen 2026.

Brittisk titelsponsor ersätter Alfa Romeo?

Alessandro Alunni Bravi avslöjade vid Autosport Awards att ett nytt teamnamn kommer att presenteras. Detta sker så klart den 10:e december när listan med F1 teamens namn släpps.

Men vi kan redan nu börja spekulera i vart den nya sponsorn har sitt ursprung.

Sauber har nämligen dragit skynket av sin racingbil på basen i Hinwil under de tidigare säsongerna. Den traditionen kommer att ändras.

Bravi sa nämligen att Sauber kommer att presentera sin nya bil i Storbritannien. Det är visserligen ett starkt nav för Formel 1 och de flesta stallen är baserade där.

Men, visst antyder det att en brittisk aktör kommer att bli Saubers namnsponsor de kommande säsongerna?

Frågan är så klart vilket företag det kan röra sig om. Jag noterar dock att Sauber verkar gå mot strömmen och inte rusa mot USA likt exempelvis AlphaTauri ska göra.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese