Hem » Alonso Talar Varmt om Tiden med Ferrari

Alonso Talar Varmt om Tiden med Ferrari

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-28

Fernando Alonso är en av de mest kända F1-förarna i på startgridden. Spanjoren har krönts till världsmästare vid två tillfällen. Nyligen satt han ner för att prata om sin karriär. Han delade sina tankar i en podcast som heter “High Performance”. Jake Humphrey, en känd sportkommentator som lämnade BT Sports efter 10 år i maj tidigare i år, var värd för podcasten.

Minnen från Ferrari

Alonso körde för Ferrari i fem säsonger. Det var en speciell tid för honom. Han önskar att han hade vunnit F1-världsmästerskapet med dem.

Speciellt minns han åren 2010 och 2012. Då var han nära att vinna, men ödet hade andra planer. Sebastian Vettel som då tävlade för Red Bull tog hem titeln istället och dominerade sporten. Tysken blev nämligen världsmästare i Formel 1 fyra gånger i rad 2010 – 2013 innan Lewis Hamilton tog över stafettpinnen.

Tillbaka till 2010

År 2010 kördes ett enormt viktigt lopp i Abu Dhabi. Alonso såg länge ut att vara den som skulle komma ut som herren på täppan i mästerskapet.

Men Ferrari gjorde ett strategiskt misstag och det blev väldigt kostsamt. Stallet beslutade sig för ett tidigt depåstopp.

Beslutet fick förödande konsekvenser. Fernando Alonso fastnade i trafik med långsammare bilar.

Den ryska betalföraren Petrov var en av de långsamma förarna som saktade ner Fernando Alonsos framfart. Misstag bidrog till att Vettel kunde vinna mästerskapet.

Spola framåt två säsonger och ett nytt scenario uppstår. Avslutningen av år 2012 var också enormt spännande.

Alonso hade visserligen en fantastisk säsong och spanjoren stod för några av sina bästa insatser i den långa karriären. Men till slut var det Red Bulls Sebastian Vettel som tog hem världsmästartiteln efter stor dramatik i Brasilien.

Detta trots att han hade ett stort hål i sidan av bilen som orsakats av en kollision under inledningen av racet.

Bytet till McLaren

Efter 2014 bestämde sig Alonso för en förändring. Han lämnade Ferrari och gick till McLaren-Honda. Det var ett stort, och kostsamt, beslut.

Samtidigt ersatte Vettel honom som Ferrari förare. Det italienska stallet gjorde det bra 2015 men rådde inte på Mercedes. De vann tre lopp och fansen var nöjda.

Men för Alonso var det en tuff tid. McLaren hade problem och de vann inte många lopp. Faktum var att motorn var så kass att den knappt kom i mål.

Alonsos Reflektioner

I podcasten pratade Alonso mycket om sina känslor. Han berättade om glädje, sorg och allt däremellan.

Han önskar att han hade njutit mer av de bra tiderna som han ändå haft i sporten. Aston Martin föraren sa: “Jag skulle vilja njuta mer av min karriär.

Den dubbla världsmästaren tänker ofta på sina mästerskap från 2005 och 2006 i Brasilien. Han önskar att han hade firat mer och sorgligt nog säger han sig knappt minnas något från de kvällarna och nätterna.

Nästa händelse

Nästa vecka är det återigen dags för Alonso att hoppa ner i F1-cockpiten. Då återupptas säsongen 2023 genom ett race på Zandvoort i Nederländerna. Men, Max Verstappens hemmarace hotas av en potentiell strejk som involverar lokala taxichaufförer.

Källa: Crash.net

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese