Hem » Stjärnan tar sig närmare stallkamraten

Stjärnan tar sig närmare stallkamraten

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-08-20

Formel 1 kallas för The Pinnacle of Motorsports – det gäller att prestera för att ta sig dit. Väl där kan man inte lägga upp fötterna på bordet. Varje racehelg måste förarna prestera på topp, annars riskerar de att bli utsparkade. Den läxan fick Nyck de Vries lära sig den hårda vägen. Men, det finns en förare som kanske bör oroa sig för sin plats på startfältet efter en svag säsongsinledning. Fast stjärnan tar sig närmare stallkamraten och är fullt fokuserad på att bli kvar.

Skillnad inom stallet

Årets Formel 1 säsong har varit jämn, om man bortser från Max Verstappen. Faktum är att Zak Brown gick så långt som att säga att sporten hade varit mer spännande utan den regerande världsmästaren.

Han kanske har rätt och det finns flera förare som har presterat väldigt bra och bidragit till att det är så jämnt. Men, vissa har presterat bättre än andra och Verstappen har sprungit – eller kört – i cirklar kring Perez.

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Men det är inte mexikanen som står i centrum för den här artikeln – och inte heller är det Verstappen som nu avslöjat vilken faktor som kan få honom att lämna F1. Visserligen kan man tänka sig att Red Bulls andraförare var oroad för sin plats på startfältet när hans kvalform svek.

Fast han har ett långt kontrakt. Det kan inte sägas om en annan förare som har fallit efter sin stallkamrat.

Enda föraren utan poäng

I Williams är det 11 – 0 till Alex Albon och Thai-britten har verkligen axlat rollen som ledare i stallet. Han visade vägen även förra året framför Latifi och kanadensaren fick sedermera lämna sporten.

Hans plats togs över av amerikanen Logan Sargeant, men han var kanske inte stallets förstaval. Bland annat sades det att Williams var riktigt sugna på att få in Oscar Piastri som såg ut att bli utan en plats på startfältet. Fast, det var innan hela sagan med McLaren och vi vet alla hur den slutade.

Till slut föll valet alltså på den egna akademiföraren Sargeant. Men hans prestationer har inte varit i klass med Albons i år, något man så klart inte kan vänta sig av en rookie.

Med det sagt så är han fortfarande den enda föraren utan poäng i mästerskapet, bortsett från den nu sparkade de Vries och hans ersättare Ricciardo.

Stjärnan inte oroade för sin plats

I en intervju med Autosport talade Sargeant ut om hur han själv ser på sin nuvarande situation. Han upplever att han hela tiden kommer närmare sin stallkamrat.

Under de senaste racen känns det som att jag är mycket närmare… Jag upplever att jag tar stora steg i rätt riktning och det är det viktigaste.”

Visserligen har Sargeant inte något kontrakt för säsongen 2024. Men han det är inte där hans fokus ligger och han oroar sig inte för sin plats nästa säsong.

Istället koncentrerar den amerikanska föraren sig på att maximera resultaten under en racehelg. Enligt honom själv är det viktigt att han lyckas sätta ihop saker och ting över en hel helg.

Vi har inte en bil som alltid kan slåss om poäng. Så det handlar om att jag ska känna att jag har gjort allt jag kunde, fått ut allt av helgen och börja sätta ihop saker och ting bättre.”

Enligt Autosport är han oroar sig alltså inte över sin styrning för nästa år just nu. Istället ligger hans fokus på att pussla ihop sina racehelger bättre och köra så gott han kan.

Samtidigt finns det andra förare som flåsar honom i nacken. Exempelvis tycker vissa experter att Sargeant ska ersättas av Schumacher.

Vad tycker du? Låt mig veta i kommentarsfältet nedan och följ mig på Twitter, eller om du så vill, X.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 6 =