Hem » Strejk Hotar Nederländernas Grand Prix 2023

Strejk Hotar Nederländernas Grand Prix 2023

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-08-18

Om en vecka är det dags för uppstarten av F1 efter sommaruppehållet. Omstarten körs på Zandvoort och det är hemmarace för Max Verstappen. Men, efter några veckors längtan rapporteras det nu att en strejk hotar Nederländernas Grand Prix 2023.

Bara en hemmaförare på Zandvoort

Nästa helg återvänder Formel 1 stallen till racingbanan. Nederländerna står värd för det förta racet på F1 kalendern efter sommaruppehållet.

Det blir årets 13:e Grand Prix och länge såg det ut som att det skulle vara två hemmaförare på startfältet. Men efter att Daniel Ricciardo ersatt Nyck de Vries hos AlphaTauri är det bara Verstappen kvar.

Fast vad gör det egentligen, det är väl Red Bull föraren som 99 procent av hemmafansen kommer för att se?

De flesta som följer sporten har delade känslor kring den långa pausen mitt i sommaren. Å ena sidan är det under sommaren som de flesta har tid att se ett race på plats eftersom det är semestertider.

Fast den andra sidan av myntet är så klart att det är skönt att kunna göra annat – utan att behöva förhålla sig till F1-tiderna.

Nu när det bara är en vecka kvar till racet kommer dock dåliga nyheter. En strejk hotar Nederländernas Grand Prix.

Tacksamt nog, om du är som jag och tänker kolla på TV hemifrån, lär du inte påverkas.

Taxi chaufförerna hotar med strejk i Nederländerna

Det är taxichaufförerna som har hotat med att strejka kring eventet. Upprörda yrkesutövare säger sig vara villiga att blockera vägarna som leder till racingbanan.

Anledningen?

Trafiken i Zandvoort kommer så klart att vara under press när så många personer ska samlas i strandorten. Därför kommer bara invånare samt företag som är baserade i Zandvoort få tillstånd att köra genom staden under racehelgen.

Taxichaufförer från närbelägna Haarlem kommer inte att få tillstånd att köra och det kan så klart bidra med uteblivna intäkter. Förra året var det cirka 100 000 besökare på racet varje dag, så det finns så klart goda affärsmöjligheter.

Men, avsaknaden av tillstånd att köra stänger den dörren. Cirka 150 yrkesutövare berörs av situationen.

Om ingen lösning kan nås finns det alltså en risk att tillträdet försvåras till banan. Frågan är hur stor inverkan det kan få på själva eventet?

Troligtvis är det mestadels fans som kommer att bli besvikna, men vad vet jag.

Många cyklar till racet på Zandvoort

Trots att det finns en risk för stökigheter i biltrafiken, så kanske inverkan kan vara begränsad? Många väljer trots allt att ta cykeln till tävlingsbanan.

Exempelvis uppgav 42 procent att de planerade att ta sin cykel till banan inför racet som arrangerades där – och vanns av Max Verstappen – 2021.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Förhoppningsvis kommer det att gå bra för alla inblandade. Nästa vecka lär media rapporteringen rörande F1 trappas upp så vi kan komma ur sommarkomat ordentligt.

Med det önskar undertecknad er alla en trevlig helg. Kommentera gärna vad du tror och tycker om att en strejk hotar Nederländernas Grand Prix 2023, eller följ mig på Twitter.

Källa: Racingnews365

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =