Hem » Zak Brown besökte Red Bulls fabrik

Zak Brown besökte Red Bulls fabrik

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-02-23

McLarens VD Zak Brown besökte Red Bulls fabrik tidigare i februari. Hans visit kan komma att oroa Honda. Enligt brittisk media ska McLaren nämligen överväga att bli kundstall till Red Bull Power Train från och med säsongen 2026.

Följ F1 efter Zak Browns besök i Red Bulls fabrik på TV

Kanal

Prova nu

Allente

Viaplay

Zak Brown besökte Red Bulls fabrik för samtal

Skälet till att Zak Brown besökte Red Bulls anläggning var att sitta ner för ett samtal med Christian Horner. Brown och McLaren måste utvärdera alla sina potentiella motorleverantörer för framtida samarbete.

Det nuvarande avtalet med Mercedes som ingicks 2021 löper ut efter säsongen 2025. Eftersom det anrika Formel 1 stallet med bas i Woking inte är kapabla att leverera sin egen motor behöver de en leverantör.

Tidigare har det ryktats om att McLaren kan återuppta sitt samarbete med Honda. Detta trots haveriet som följde efter den senaste stora förändringen av motorreglementet.

Nu har alltså Christian Horner och Zak Brown suttit ner och haft inledande diskussioner som rör ett potentiellt samarbete framöver. Det skulle i så fall innebära att Ford får extra synlighet från sin närvaro i sporten framöver.

Samtidigt är det logiskt för McLaren att försöka ta del av Fords motor. Stallet har satsat mycket på att marknadsföra sig och varumärket synas i USA genom bland annat IndyCar.

Tidigare osämjor läggs åt sidan?

Under fjolåret var Brown en av de mest högljudda kritikerna mot Red Bull och Christian Horner. I samband med cirkusen kring energidrycksstallets brott mot budgettaket i Formel 1 var McLaren VD:n väldigt tydlig med att han ansåg att det behövde straffas.

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Han gick så långt som att skriva ett brev i vilket han pekade ut att regelöverträdelserna skulle anses vara rent och skärt fusk. Som vi alla vet resulterade Red Bulls tillkortakommanden med likväl finansiella som sportsliga straff i form av mindre vindtunneltid.

Den osämjan verkar vara begraven, eller åtminstone verkar båda parterna se den möjliga affären som viktigare än tidigare dispyter. Visserligen är ingenting påskrivet, men det faktum att Zak Brown besökte Red Bulls fabrik för att samtala om ett eventuellt motoravtal talar sitt tydliga språk.

Oroväckande utveckling för Honda?

Nyheterna om de påbörjade samtalen mellan McLaren och Red Bull bör rimligtvis få Honda att börja knorra borta vid sidlinjen. Visserligen har japanerna själva rapporterat att flera stall har visat intresse för att jobba tillsammans med dem framöver.

Men skulle McLaren välja att jobba med Red Bull och Ford försvinner den – potentiellt – hetaste kandidaten ur ekvationen. Fast precis som alla vet, så länge inga avtal är underskrivna kan mycket hända.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 11 =