Hem » Zak Brown: Mer spännande med två Perez

Zak Brown: Mer spännande med två Perez

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-08-16

Red Bull har sopat banan med konkurrenterna hittills i år. Men när man spanar in tabellställningen blir det klart att det är en förare som dominerat, snarare än ett stall. Nu har McLarens frispråkiga VD, Zak Brown, uttryckt sig på ett sätt som är lite småtaskigt mot Sergio Perez.

Mästerskapet domineras av Verstappen

Den rådande nyhetstorkan som har uppstått till följd av uppehållet i Formel 1 ger utrymme för lite skvaller. Som om McLaren inte har nog att stå med på andra sidan Atlanten, med kontraktssituationen som uppstått, har Zak Brown passat på att vara ute och svinga i media.

Han har, precis som de flesta andra, noterat att Max Verstappen fullständigt dominerar årets upplaga av Formel 1. Red Bull föraren är så överlägsen att han faktiskt inte bara leder förar-VM, hans poängskörd är tillräcklig för att ta hem konstruktörstiteln också.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Max har själv kört ihop 314 poäng, Mercedes som ligger två i konstruktörs-VM har 247. Perez å sin sida har inte alls tagit lika många pinnar. Mexikanen har “bara” 189. Det är 40 fler än trean Alonso och 41 fler än fyran Hamilton.

Zak Brown har som sagt noterat det. I en intervju med ESPN sa han att det faktiskt inte är Red Bull, utan Max, som dominerar.

Lika mycket som Red Bull slår alla andra nu… det är egentligen Max som gör det… Kombinationen av Max och Red Bull är helt enkelt oslagbar för stunden när de inte gör några misstag.”

Kunde sett annorlunda ut

Amerikanen Brown var faktiskt lite spydig mot Sergio Perez när han diskuterade det nuvarande läget. Visserligen ljuger inte siffrorna och alla som har sett på några race i år vet att Verstappen kör i en egen liga.

Enligt McLarens VD skulle det ha sett helt annorlunda ut om Red Bull hade haft två Sergio Perez i bilarna. Fast det ska tilläggas att han Brown faktiskt använde uttrycket “with all due respect“. Så allt för spydig var han nog ändå inte.

Så hur resonerade han? Jo, han hade det här att säga:

Om du tar bort Max och alla som slutat tvåa i år står som vinnare, så är det en ganska tight och spännande serie. Vi har kommit tvåa, Aston har varit tvåa, Ferrari har varit tvåa, Mercedes varit tvåa och Sergio har varit tvåa. Du skulle ha haft fem olika vinnande stall.”

Samtidigt är han inte orolig för att nytillkomna fans ska skrämmas bort av den rådande situationen. Brown drog paralleller till andra sporter, likt golf där Tiger Woods var otroligt dominant under en period.

Istället för att åskådarna lämnade sporten vid det tillfället, så vallfärdade de för att se en fantastisk idrottsman. Fast med det sagt så vill Brown inte att det ska se ut så här för all framtid.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese