Hem » Resultat från USA GP F1 Kval 2023: Oväntat Utfall

Resultat från USA GP F1 Kval 2023: Oväntat Utfall

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-10-21

Kvalet till USA Grand Prix 2023 blev riktigt spännande och återigen stod banmarkeringarna i centrum. Max Verstappen var så klart favorit inför tidskvalet på COTA men den regerande världsmästaren kvalade bara in i tredje startled. Här hittar du en kort genomgång samt resultatet från tidskvalet till USA GP.

Resultat från USA GP F1 Kval 2023

Du hittar resultatet från tidskvalet till USA GP 2023 i sin helhet nedan från FIA.

  1. Leclerc
  2. Norris
  3. Hamilton
  4. Sainz
  5. Russell
  6. Verstappen
  7. Gasly
  8. Ocon
  9. Perez
  10. Piastri
  11. Tsunoda
  12. Zhou
  13. Bottas
  14. Magnussen
  15. Ricciardo
  16. Hülkenberg
  17. Alonso
  18. Albon
  19. Stroll
  20. Sargeant

Leclerc startar USA GP 2023 från pole

Det var otroligt jämnt i tidskvalet inför Grand Prixet på Circuit of the Americas i Austin. Charles Leclerc knep pole position framför Lando Norris efter att Max Verstappen fått sin tid struken.

Red Bull föraren var faktiskt snabbast av alla och skulle ha startat på pole men han kunde inte hålla sig på banan. Därmed flyttades han ner och hans bästa tid räckte bara till en sjätte plats då han kom för långt ut i sista kurvan.

Lewis Hamilton och Carlos Sainz Jr kommer att dela det andra startledet när lamporna slocknar imorgon. Dessutom står George Russell i den femte rutan, så det kan bli roligt att utvecklingen i racet.

Kan Max Verstappen ta sig högst upp och vinna racet, eller kommer Red Bull att förlora ytterligare en racevinst trots sin överlägsna bil?

Odds inför USA GP 2023

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Sargeant fortsatt under press

Logan Sargeant är den enda föraren som inte har något kontrakt för nästa säsong. Amerikanen hade säkert hoppat spå ett bra kval i sitt andra race på hemmaplan för säsongen.

Resultatet uteblev dock och han var långsammast av samtliga förarna. Han delar det sista startledet med Lance Stroll som kritiserats hårt efter att ha knuffat sin tränare efter kvalet i Qatar.

De två kan dock trösta sig med att både Albon och Alonso står i startledet framför dem. Bilarna verkar helt enkelt inte fungera särskilt bra på COTA, men det innebär också att utsikterna inför Grand Prixet inte är särskilt ljusa.

Magnussen och Tsunoda vinnare i kvalet

Kevin Magnussen har inte haft det så lätt i årets upplaga av Formel 1 och han har ofta fått se sig besegrad av sin stallkamrat Hülkenberg. Igår var dansken dock den starkare av de två förarna i Haas och det måste kännas bra, inte minst med tanke på att resultatet kom i samband med stallets hemmarace.

Dessutom har Haas ett stort uppdateringspaket i helgen och om Magnussen kan bli bekvämare med bilen tack vare de nya delarna ser framtiden lite ljusare ut. Men vi ska inte dra för stora växlar av detta, visserligen rök Hülkenberg i Q1 fast trots det är det bara en bil emellan dem.

Den platsen innehas av Daniel Ricciardo. Australiensaren kvalade sig med nöd och näppe vidare till Q2 i sin återkomst men han hade likt Verstappen lite problem att hålla sig på banan.

Visserligen var det inte bara dem utan även andra, likt Lando Norris, fick tider strukna under kvalet. Men, att Tsunoda var nära att ta sig in i Q3 samtidigt som Ricciardo startar femtonde måste ändå ses som att japanen är lite av en vinnare från kvalet till USA GP 2023.

Du ser nästa F1 race klockan 21:00 på söndag kväll. Idag lördag körs sprint racet i vid midnatt och shoot out kvalet startar 19:30

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese