Hem » Idrottsstjärnor finns på Alpines ägarlista

Idrottsstjärnor finns på Alpines ägarlista

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Tidigare i år stod det klart att Renault sålde lite drygt en fjärdedel av stallet till en grupp av investerare. Ambitionen var att ta in mer kapital och öka allmännhetens kännedom om varumärket. Nu har det framkommit att flera idrottsstjärnor finns på Alpines ägarlista.

NFL-stjärnor äger del av Alpine

Några av de mest framträdande idrottarna i världen har klivit in som ägare i Renaults F1 stall, Alpine. Några av dem är otroligt kända och aktiva i NFL, fast de är inte med på topp 10 listan över världens bäst betalda idrottare 2023.

Patrick Mahomes är den klarast lysande stjärnan som nu deläger Alpine F1 stall. Han är quarterback i NFL laget Kansas City Chiefs och har vunnit Super bowl två gånger.

Quarterbacken har sällskap av sin lagkamrat Travis Kelce som ägare i det fransk-brittiska F1 stallet. Mahomes sa så här om sin investering:

Jag har alltid haft en passion för sport. Jag kunde inte avböja möjligheten att leda en grupp investerare tillsammans med Travis med Otro Capital.

Det är inte bara amerikanska fotbollsspelare som finns med på listan som släpptes av investmentbolaget Otro Capital.

Golfare och andra idrottare på ägarlistan i Alpine

Utöver de amerikanska fotbollspelarna finns det flera andra välkända idrottsutövare på listan som innehåller de nya Alpine-delägarna. De två fotbollsspelarna Juan Mata samt Alexander-Arnold är två av dem.

Den förstnämnda är inne på sluttampen av sin egen idrottskarriär och han spelar i den japanska ligan sedan han skrev ett kontrakt med Vissel Kobe. Tidigare har Mata bland annat spelat för Chelsea och Manchester United.

Även golfaren Mcllroy har köpt in sig i det Renault-ägda F1 stallet efter att ha sett likheter mellan sporterna. Han säger så här om sin investering:

Passion for excellence on the golf course has led me to admire the same pursuit in Formula 1.

Min passion för excellens på golfbanan har fått mig att uppskatta samma sak inom Formel 1″

Mata är mer rättfram och påpekar att pengarna han har satsat i Alpine är en potentiellt bra investering. Han tror att sporten kommer att fortsätta växa och han är övertygad om att Alpine är rätt stall att satsa på.

Idrottarna som finns på Alpines ägarlista

Du hittar hela listan med idrottsmän som har blivit delägare i Alpine F1 team. Det rör sig om totalt sex personer som alla är framstående och framgångsrika inom sin sport.

  • Patrick Mahomes
  • Travis Kelce
  • Rory Mcllroy
  • Anthony Joshua
  • Trent Alexander-Arnold
  • Juan Mata

Utöver de sex idrottarna har även en välkänd investerare tagit möjligheten Roger Ehrenberg är ägare av MLB laget Miami Marlins samt MLS klubben Real Salt Lake och är således etablerad inom idrottens värld.

Dessa ägarna kan alltså bidra till att, genom sina egna varumärken, öka medvetenheten kring Alpine som varumärke. Man får verkligen ge PR-teamet att de har gjort ett bra jobb som släppt denna nyhet inför USA Grand Prix, nästa race på F1 schemat.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese