Hem » Pierre Gasly: Lön, Flickvän & Karriär

Pierre Gasly: Lön, Flickvän & Karriär

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-16

Pierre Gasly är en dynamisk fransk F1 förare. Fransmannen är känd för sin skicklighet och passion på racingbanan. Med en fin karriär och en spännande personlighet, har han blivit en favorit bland F1-fansen och han kör för Alpine.

Pierre Gasly – Snabbfakta

 • Längd: 177 cm
 • Vikt: 70 kg
 • Födelseort: Rouen, Frankrike
 • Födelsedag: 7 Februari 1996
 • Nuvarande team: Alpine F1 Team
 • Nationalitet: Fransk

Pierre Gaslys väg till F1

Gasly började sin motorsportkarriär i karting och blev snabbt uppmärksammad för sin racetalang. Han anslöt sig till Red Bulls juniorprogram 2014 tillsammans med Carlos Sainz Jr och Alex Lynn.

Därigenom fick han möjligheter inom professionell racing och han la grunden till F1. Efter framgångar i GP2 Series, där han vann mästerskapet 2016, tog han steget upp till Formel 1.

Han var testförare och tog han det stora klivet till att bli ordinarie förare.

Närvaro i Formel 1

Pierre Gasly tävlade sida vid sida med Kvyat och Brendon Hartley under sin rookie säsong 2017 i Toro Rosso. Tyvärr var bilen inte alls konkurrenskraftig och fransmannen tog inte en enda poäng.

Gasly fick chansen i Red Bull säsongen 2019 till följd av att Ricciardo lämnade för dåvarande Renault. Det gick inte som planerat och han flyttades tillbaka ner i Toro Rosso där han bytte plats med Alex Albon.

AI illustration av Pierre Gasly i en BWT Alpine bil som susar förbi den franska flaggan

Fransmannen lät inte nederlaget besegra honom. Tillbaka i Toro Rosso fortsatte han att bygga upp sig själv och förbättra sin kompetens bakom ratten.

Höjdpunkten i hans karriär kom 2020 när han sensationellt vann Italiens Grand Prix med AlphaTauri. Det innebar hans första F1-seger.

Gasly har visat sig vara en konsekvent och pålitlig förare, som ständigt utmanar de mer etablerade teamen på griden. För säsongen 2023 tog Gasly ett stort steg i sin karriär genom att flytta till Alpine F1 Team.

Han bildar en helt fransk föraruppställning hos det fransk-brittiska stallet tillsammans med Esteban Ocon. Klivet upp till ett fabriksstall öppnar dörren till nya möjligheter att fortsätta jakten mot att bli F1 världsmästare och framtiden lovar gott för Gasly.

Stallkamrater genom F1-karriären

 • Carlos Sainz Jr. – Scuderia Toro Rosso (2017)
 • Brendon Hartley – Scuderia Toro Rosso (2017-2018)
 • Max Verstappen – Red Bull Racing (2019)
 • Daniil Kvyat – Scuderia Toro Rosso/AlphaTauri (2019-2020)
 • Yuki Tsunoda – AlphaTauri (2021-2022)
 • Esteban Ocon – Alpine F1 Team (2023-)

Pierre Gasly Lön

Alpine-föraren uppges tjäna bra på att köra Formel 1. Pierre Gasly har en Formel 1 lön motsvarande lite drygt 5$ miljoner.

Det är mer än flera av de andra förarna, inte minst de som befinner sig längre ner i fältet. Uppgiften om hur mycket fransmannen tjänar är dessvärre inte huggen i sten utan en skattning.

Pierre Gasly flickvän och familj

Gasly är för närvarande i ett förhållande med Francisca Cerqueira Gomes. Hon är en portugisisk fotomodell som bland annat har poserat för Nespresso, HM och Nivea.

De gick offentligt med sitt förhållande 2023 efter att först ha synts tillsammans på en nattklubb i Portugal året innan​​. Paret har setts tillsammans vid flera offentliga evenemang, inklusive Wimbledon och Cannes Filmfestivalen.

Franciscas pappa var också en racingförare och han tävlade bland annat i Formula Ford i Portugal.

Det finns väldigt lite information rörande Alpine-förarens familj. Hans far heter dock Jean-Jacques Gasly.

FAQ: Vanliga frågor om Pierre Gasly

Vilket stall tävlar Pierre Gasly för?

Pierre Gasly kör för Alpine F1 stall sedan säsongen 2023.

Vem är Pierre Gaslys flickvän?

Pierre Gasly dejtar den portugisiska fotomodellen Francisca Cerqueira Gomes.

Vilka stall har Pierre Gasly kört för?

Pierre Gasly har kört F1 för Alpine, Red Bull och Toro Rosso/AlphaTauri/Visa Cash App RB

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese